Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS sveic Egilu Levita kungu ar ievēlēšanu par Latvijas Republikas Valsts prezidentu

Augsti godājamais Levita kungs!

Latvijas Pašvaldību savienības vārdā apsveicu Jūs ar ievēlēšanu par Latvijas Republikas Valsts prezidentu!

Mēs ticam, ka Jūs kļūsiet par iedvesmojošu tautas līderi, kas rosinās cilvēkus darbam augstākā kvalitātē, kas veicinās Latvijas atpazīstamību pasaulē. Mums jāprot gan mācīties, gan sevi parādīt.
Mēs augsti vērtējam Jūsu līdzšinējo veikumu demokrātiskas valsts iekārtas atjaunošanā un pilnveidošanā, Jūsu centienus stiprināt mūsu savdabību un neatpalikt no augstākajiem pasaules 
standartiem.
Latvijas pašvaldību iekārta ir guvusi augstu starptautisku vērtējumu, īpaši sarunu sistēma ar centrālo valdību un Saeimu. 
Šo sistēmu var vēl uzlabot, ja kopīgi stiprināsim izpratni par pašvaldībām kā vienu no demokrātijas balstiem, veicināsim iedzīvotāju iesaistīšanos valsts un pašvaldību vadības procesos. Kopīgā darbā varam kļūt par paraugu citām tautām arī citos pašvaldību sistēmas jautājumos.

Apzinoties Jūsu pieredzi un potenciālu, mēs ticam, ka Jūs veicināsiet izpratni par subsidiaritātes un proporcionalitātes principu pielietojuma iespējām. Jūs kļūsiet par prezidentu, kas kopā ar pašvaldībām aizstāv vietējo kopienu intereses, veicina savdabību un dažādību vienotas Latvijas labā!

Gints Kaminskis,
Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis