Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Vides sadarbības tīkla seminārs Saulkrastos par meža parku veidošanu un apsaimniekošanu

LPS Vides jautājumu sadarbības tīklā 20. jūnijā Saulkrastos aizvadīts seminārs pašvaldību speciālistiem “Meža parku veidošana un to gudra apsaimniekošana”, kas organizēts Meža attīstības fonda projektā.

Šis bija pirmais no pieciem plānotājiem semināriem un praktiskajiem darbiem dabā. Organizējam kopā ar “Latvijas valsts mežiem” un pašvaldībām. Katrā novadā, ar kuru sadarbībā tiek rīkots seminārs, stādīs jaunus krūmus vai kokus. Arī šoreiz Saulkrastos gājēju takas malā tika iestādīti jauni krūmi.

Pēc tam semināra dalībnieki devās uz Saulkrastu novada domi, kur izdiskutēja praktiskus problēmjautājumus. Seminārā bija trīs priekšlasījumi, kam sekoja diskusijas. Zemkopības ministrijas Meža departamenta Meža resursu un medību nodaļas vadītājas vietniece Lāsma Āboliņa un Valsts meža dienesta pārstāvis pastāstīja, kā veidot meža parku no idejas līdz reģistrēšanai Meža kadastrā.

Saulkrastu vēstījumu par Stacijas meža–Meža parka vērtībām un domes plānus prezentēja Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis. Semināra dalībniekiem bija iespēja dzirdēt arī par Saulkrastu Meža parka plānojumu un teritorijas attīstību.

Trešais priekšlasījums bija par nosacījumiem un iespējām kāpu mežā (dabiskās vides atjaunošana, saglabāšana, mazā infrastruktūra: regulēta pārvietošanās, soliņi, informatīvās zīmes, stendi, atkritumu urnas, vingrošanas elementi, mākslas priekšmeti u.tml.). Par to visu stāstīja Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālās administrācijas direktors Andris Širovs.

Jaunizbūvētā Pirmā iela, kas šobrīd jau pārdēvēta par Neibādes ielu, no Saulkrastu stacijas cauri priežu mežam ved uz pilsētas pludmali, līdz krustojumam ar Svētku ielu ir paredzēta gan autotransportam, gan gājējiem, bet aiz minētā krustojuma – tikai gājēju kustībai Saulkrastu pilsētas pasākumu laikā un autotransporta vienvirziena kustībai ikdienā. Tieši jaunuzbūvēto ielu krustojumam un  vienvirziena ielas posmam piegulošās teritorijas pieder Saulkrastu novada pašvaldībai.

Nākamie četri semināri:

  • Aizputes novada Apriķu parkā: senie parki (kā reģistrēt parku, kas jau pastāv, bet nav plānos?);
  • Strenču novada Sedā: liepu aleju atjaunošana, aleju kopšana (aleju atjaunošana, daudz jau senu, savu mūžu nodzīvojušu aleju);
  • Daugavpils novada Jaunsventes parkā: dendroloģiskie stādījumi;
  • Priekuļu novadā Saules parkā: jaunu parku veidošana, kopšana, uzturēšana.

 

Sandra Bērziņa un Sniedze Sproģe,

LPS padomnieces

Apmeklētāju infrastruktūras veidošana piekrastes mežos - DAP
Parki un mežaparki - Saulkrasti