Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Parku apsaimniekošanas seminārs Sventē

4. septembrī LPS un Daugavpils novada pašvaldība aicināja uz semināru “Senie parki Latvijā un to gudra apsaimniekošana”, kas notika Daugavpils novada Sventē.

Priekšlasījumus sniedza un uz diskusijām mudināja Sventes pagasta pārvaldes vadītāja Brigita Vasiļevska, kura pastāstīja par Jaunsventes parku no rekonstrukcijas idejas līdz piepildījumam, un šā parka rekonstrukcijas projekta autore arhitekte Ilze Māra Janelis, daloties pieredzē arī par citiem vecajiem muižu parkiem Latvijā. Dendroloģe un brīvdārzniece Aija Kaškure uzsvēra dabas vērtības parkos – to novērtēšanu un apsaimniekošanu, kā arī informēja par dendroloģiskajiem stādījumiem un jauniem akcentiem, metodēm, augu izvēli un sniedza praktiskus padomus. Daugavpils novada vēstījumu par parku atjaunošanu un teritoriju labiekārtošanas plāniem atklāja Daugavpils novada domes Dabas resursu nodaļas vadītāja Jolanta Bāra. Pēc tam sekoja praktiskie darbi (stādījumu atjaunošana) Jaunsventes parkā.

Seminārs tika organizēts Meža attīstības fonda projektā, kurā plānoti pieci semināri un praktiskie darbi dabā, kas tiek veikti kopā ar AS “Latvijas Valsts meži”.

Pirmais seminārs notika Saulkrastos, bet nākamie plānotie: 13. septembrī Strenču novada Sedā par aleju atjaunošanu, 18. septembrī Aizputes novada Apriķu parkā par seno parku kopšanu un 10. oktobrī Priekuļu novada Saules parkā par jaunu parku veidošanu, kopšanu un uzturēšanu.

Semināriem atbalsts piešķirts, pamatojoties uz Zemkopības ministrijas 2011. gada 29. decembra rīkojumu nr. 197 “Par dāvinājumu (ziedojumu) Meža attīstības fondam izlietojumu, sadali un administrēšanu” LPS projektā “Parku, dendroloģisko stādījumu un aleju gudra apsaimniekošana”.

Sniedze Sproģe,

LPS padomniece lauku attīstības jautājumos,

Sandra Bērziņa,

LPS padomniece vides aizsardzības jautājumos

Daugavpils novada vēstījums
Mūsdienīga pieeja augu bioloģisko īpašību un īpatnību izmantošanā
Saules ceļš Latvijai