Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Vebinārs pašvaldībām par atvērtajiem datiem

Norises datums: 12. septembris

Norises laiks: plkst. 10

Norises vieta: LPS ēka (Rīgā, Mazajā Pils ielā 1, 4. stāva zālē)

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) un Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociāciju (LATA) 12. septembrī rīkoja vebināru (interneta tiešraides pasākums) pašvaldību darbiniekiem. Pasākuma galvenais mērķis bija sniegt praktisku informāciju pašvaldību darbiniekiem par atvērto datu kopu sagatavošanu, publicēšanu un tālāku izmantošanu, vienlaikus aicinot iesaistīties VARAM, sadarbībā ar LATA, rīkotajā atvērto datu hakatonā, kas notiks oktobrī.

Vebināra tēmas un dalībnieki:

* Latvijas atvērto datu portāls data.gov.lv, atvērtie dati un fizisko personu datu aizsardzība – VARAM Publisko pakalpojumu departamenta Projektu vadības nodaļas vadītāja vietnieks sistēmanalītiķis Mikus Jēkabsons.

* Ģeotelpiskā informācija un atvērtie dati – Mērniecības datu centra izpilddirektore Una Krutova.

* Praktiskā pieredze atvērto datu apkopošanā un izmantošanā – Valmieras Attīstības aģentūras uzņēmējdarbības vides attīstības vadītāja Baiba Zvejniece un Cēsu novada pašvaldības Komunikācijas un klientu servisa pārvaldes komunikācijas speciāliste Edīte Matuseviča.

* Pašvaldību atvērto datu hakatons – Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas Valdes loceklis Rojs Dauburs.

Pasākums tiek finansēts no Eiropas Reģionālā attīstības fonda projekta nr. 2.2.1.1/17/I/015 “Pakalpojumu sniegšanas un pārvaldības platforma”.

Pasākuma videoieraksts pieejams LPS mājas lapas sadaļā "Tiešaraides, videorhīvs - Videoarhīvs"  un vietnē mana.latvija.lv.

Guntars Krasovskis,

LPS padomnieks informācijas tehnoloģiju jautājumos

Latvijas atvērto datu portāls
Atvērto datu audits un nākotne Cēsu novada pašvaldībā
Atvērtie dati - Valmieras pilsēta
Atvērtie dati - LATA