Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Diskusija par efektīvu atbalstu vardarbībā cietušajiem un cilvēku tirdzniecības upuriem

15. oktobrī LPS notika diskusija “Efektīvs atbalsts vardarbībā cietušajiem un cilvēku tirdzniecības upuriem”. Centrs “Marta” sadarbībā ar LPS un ASV vēstniecības Latvijā atbalstu organizēja diskusiju ar Čeriju Himenesu, lai gūtu iespēju uzzināt, kā ASV nodrošina drošu patvērumu un mājokli vardarbībā cietušajiem un cilvēku tirdzniecības upuriem. Čerija Himenesa kopš 2006. gada vada centru “EVA” Bostonā. Centra darbība balstīta informācijā, kas iegūta darbā ar vardarbībā cietušām sievietēm un cilvēku tirdzniecības upuriem, veidojot drošu mājokļu programmu, izprotot cēloņus un šķēršļus, kas stājas ceļā brīvas un drošas dzīves uzsākšanai.

Vardarbība ģimenē Latvijā ir izplatīta parādība. Pēdējos gados par to ir daudz runāts, tāpēc cietušās sievietes labāk atpazīst pret sevi vērstu noziegumu un ir drošākas, meklējot palīdzību, līdz ar to speciālistiem arvien biežāk nākas meklēt risinājumus dažādajām upuru vajadzībām.

Diskusijas gaitā pašvaldību un sociālo dienestu pārstāvji, sociālie darbinieki diskutēja, ko var darīt vardarbībā cietušo sieviešu labā Latvijā, kā arī uzklausīja efektīvus risinājumus un pieredzi.

Sociālie dienesti, vērtējot situāciju, norāda, ka tieši droša mājokļa neesamība ir būtisks cēlonis cietušo sieviešu nespējai pārtraukt vardarbīgas attiecības un atrast drošu vidi sev un bērniem. Nereti jaunas sievietes, kurām nav pieejama droša uzturēšanās vieta, tiek savervētas cilvēku tirdzniecībai.
 

Plašāka informācija: 

Iluta Lāce,

biedrības “Centrs “Marta”” vadītāja

iluta@marta.lv