Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Videokonference par asistenta pakalpojumu

Norises datums: 3. oktobris

Norises laiks: plkst. 10–12

Norises vieta: LPS mītne (Rīgā, Mazajā Pils ielā 1, 4. stāva zālē)

Labklājības ministrija (LM) sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību 3. oktobrī plkst. 10 organizē videokonferenci par aktuālajiem jautājumiem asistenta pakalpojuma nodrošināšanā.

Paredzētās tēmas:

* par situācijām, kad personām ar invaliditāti zūd tiesības pieprasīt un saņemt asistenta pakalpojumu pašvaldībā saistībā ar atkārtotu invaliditātes noteikšanu un atzinuma par asistenta pakalpojuma nepieciešamību saņemšanu;

* par izmaiņām asistenta pakalpojuma nodrošināšanā sakarā ar Ministru kabineta 2019. gada 13. augusta noteikumu nr. 377 “Grozījumi Ministru kabineta 2012. gada 18. decembra noteikumos nr. 942 “Kārtība, kādā piešķir un finansē asistenta pakalpojumu pašvaldībā”” pieņemšanu un normu piemērošanu.

Plānots, ka videokonferencē piedalīsies arī Rīgas Labklājības departamenta, Rīgas Sociālā dienesta, Latvijas Pašvaldību sociālo dienestu vadītāju apvienības un Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas pārstāvji.

Videokonferenci varēs skatīties tiešraidē LPS vietnē www.lps.lv, sadaļā “Tiešraides, videoarhīvs”, vai sekojot šai saitei.

Jautājumus par iepriekš minētajām tēmām līdz 2. oktobra plkst. 12 lūdzam sūtīt uz e-pasta adresi einars.graveris@lm.gov.lv.

Arī tiešraides laikā būs iespēja uzdot jautājumus, sūtot tos uz e-pasta adresi tiesraide@lps.lv.

Ilze Rudzīte,

LPS padomniece veselības un sociālajos jautājumos

Izmaiņas asistenta pakalpojuma nodrošināšanā