Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Tiešraide 5. novembrī: zvejas atļauju izsniegšana

Norises datums: 5. novembris

Norises laiks: plkst. 10–12

Norises vieta: LPS mītne (Rīgā, Mazajā Pils ielā 1, 4. stāva zālē)

Saeimā ir pieņemts likumprojekts “Grozījumi Zvejniecības likumā’’ 3. lasījumā (turpmāk – likumprojekts), kas cita starpā paredz Zvejniecības likuma 11. panta trešās daļas grozījumus, nosakot, ka no 2020. gada 1. janvāra zvejas atļaujas (licences) zvejai Latvijas Republikas iekšējos ūdeņos un Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos izsniegs pašvaldības.

Lai atvieglotu zvejas licences izsniegšanas un saņemšanas procesu gan izsniedzējiem, gan saņēmējiem, kā arī centralizēti apkopotu informāciju par iekšējo ūdeņu zveju, Zemkopības ministrija “Zivsaimniecības integrētās kontroles un informācijas sistēmā” (LZIKIS) ir izstrādājusi iekšējo ūdeņu sadaļu. Tādējādi LZIKIS būs pieejama informācija (gan par iekšējiem ūdeņiem, gan jūras piekrasti) par izsniegtajām komercdarbības licencēm zvejniecībā, pašvaldību noslēgtajiem rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līgumiem un to ikgadējiem protokoliem, zvejas atļaujām (licencēm), licencēm zvejai īpašos nolūkos un zinātniskās izpētes zvejai, zvejas žurnālu datiem un kontroles institūciju veiktajām inspekcijām.

Lai iepazīstinātu pašvaldību pārstāvjus ar zvejas atļauju (licenču) izsniegšanas kārtību un LZIKIS darbību, Zemkopības ministrija un Valsts vides dienests sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību š. g. 5. novembrī rīkoja semināru/videokonferenci par zvejas atļauju (licenču) izsniegšanu zvejai iekšējos ūdeņos un jūras piekrastē. 

Semināra/videokonferences ierakstu var skatīt LPS vietnes www.lps.lv sadaļā “Tiešraides, videoarhīvs – Videoarhīvs”.

 

Zvejas licenču izsniegšana
Procesu shēma - Piekrastes zveja
Procesu shēma - Iekšējo ūdeņu zveja
Procesu shēma - Iekšējo ūdeņu zveja privātie ezeri