Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Apstiprināti kandidāti Latvijas delegācijai Eiropas Reģionu komitejā

29. oktobrī Ministru kabineta (MK) sēdē tika apstiprinātas Latvijas Republikas kandidatūras Latvijas delegācijai Eiropas Reģionu komitejā (RK).

Tā kā pašreizējās Latvijas delegācijas pilnvaru laiks tuvojas beigām, noteiktā kārtība atbilstoši Līguma par Eiropas Savienības darbību 300. panta 3. punktam un 305. pantam paredz, ka jaunā Latvijas delegācija jāapstiprina ar Ministru kabineta rīkojumu. Jaunā delegācija Eiropas Reģionu komitejā darbosies laikposmā no 2020. gada 26. janvāra līdz 2025. gada 25. janvārim.

Eiropas Reģionu komitejā Latvijai ir septiņi mandāti, un katram delegācijas loceklim ir pa vienam aizstājējam. Par Eiropas Reģionu komitejas locekli var būt vienīgi vēlēts vietējās vai reģionālās pašvaldības pārstāvis.

MK apstiprināja Latvijas Pašvaldību savienības Domes 7. oktobra sēdē izvirzītos kandidātus Latvijas delegācijai Eiropas Reģionu komitejā. No 2020. gada janvāra līdz 2025. gada janvārim Eiropas Reģionu komitejā darbosies:

1. Inga Bērziņa, Kuldīgas novada domes deputāte.

2. Gints Kaminskis, Auces novada domes deputāts.

3. Aivars Okmanis, Rundāles novada domes deputāts.

4. Leonīds Salcevičs, Jēkabpils pilsētas domes deputāts.

5. Dainis Turlais, Rīgas domes deputāts.

6. Hardijs Vents, Pārgaujas novada domes deputāts.

7. Jānis Vītoliņš, Ventspils pilsētas domes deputāts.

Viņu aizstājēji būs:

1. Gunārs Ansiņš, Liepājas pilsētas domes deputāts.

2. Jānis Baiks, Valmieras pilsētas domes deputāts.

3. Raimonds Čudars, Salaspils novada domes deputāts.

4. Sergejs Maksimovs, Viļakas novada domes deputāts.

5. Māris Sprindžuks, Ādažu novada domes deputāts.

6. Olga Veidiņa, Rīgas domes deputāte.

7. Māris Zusts, Saldus novada domes deputāts.

 

Uzziņai:

Eiropas Reģionu komiteja ir Eiropas Savienības padomdevēja struktūra, kurā darbojas 350 vēlēti reģionālo un vietējo pašvaldību pārstāvji no visām ES dalībvalstīm (katras valsts dalībnieku skaits atkarīgs no iedzīvotāju skaita). RK viņi pauž viedokli par ES tiesību aktiem, kuri tieši ietekmē vietējās un reģionālās pašvaldības. RK plenārsēdes notiek Briselē (Beļģijā).

Eiropas Komisijai, ES Padomei un Eiropas Parlamentam jāapspriežas ar RK, izstrādājot tiesību aktus jomās, kas ietekmē vietējo un reģionālo pārvaldību, piemēram, veselība, izglītība, nodarbinātība, sociālā politika, ekonomika un sociālā kohēzija, transports, enerģētika un klimata pārmaiņas. Ja tas netiek darīts, RK var vērsties ES Tiesā. Pēc likumdošanas priekšlikuma saņemšanas RK sagatavo un pieņem atzinumu un iesniedz to attiecīgajām ES iestādēm. RK sniedz atzinumus arī pēc savas iniciatīvas.

Detalizēta informācija par RK pieejama šajā tīmekļa vietnē.

 

Sagatavojusi

Gunta Klismeta,

LPS Komunikācijas nodaļas redaktore