Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

ATCELTS - Videokonference par Administratīvo pārkāpumu procesa atbalsta sistēmas lietošanu

Šā gada 25. novembra Sadarbības padomes sēdē tika nolemts, ka Administratīvās atbildības likuma spēkā stāšanās termiņu nepieciešams pārcelt uz nākamā gada 1. jūliju. Atbilstoši šim lēmumam 2019. gada 26. novembrī Ministru kabinets ir lēmis virzīt izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Grozījums Administratīvās atbildības likumā", paredzot atlikt likuma spēkā stāšanos līdz 2020.gada 1. jūlijam. Patlaban Administratīvo pārkāpumu procesa atbalsta sistēmas izstrāde ir iegājusi noslēguma fāzē, tomēr šis darbs dažādu apstākļu dēļ vēl pilnībā nav noslēdzies.

Uzskatām, ka apmācības par jauno informācijas sistēmu ir pamatoti veikt laikā, kas ir pietuvināts jaunā regulējuma spēkā stāšanās laikam. Tas nodrošina to, ka iestādes pietiekami rūpīgi apgūst jauno regulējumu un apmācībās tiek runāts par aktuāliem jautājumiem, un līdz jaunā regulējuma piemērošanai personas, kas ir apmācītas, atcerēsies visus būtiskos jaunā regulējuma aspektus. Apmācības, kas paredzētas vairāk nekā 7 mēnešus pirms likuma spēkā stāšanās, šo mērķi, nesasniegs.

Apmācības/tiešraide bija paredzētas šā gada 11. decembrī Latvijas Pašvaldību savienībā, Mazā Pils ielā 1, un tiešraidē LPS mājaslapā www.lps.lv

Ņemot vērā iepriekš minētos apsvērumus un to, ka darbs pie jaunās sistēmas nav vēl noslēdzies, iepriekš plānotās apmācības tiek atceltas.

Par iespējamiem nākamajiem apmācību laikiem mēs informēsim.