Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS priekšsēža tikšanās ar pašvaldību vadītājiem un ministru Pūci Ikšķilē

25. novembrī LPS priekšsēdis Gints Kaminskis un vecākais padomnieks Māris Pūķis piedalījās Ikšķiles novada deputātu un vairāku domju priekšsēdētāju tikšanās reizē Ikšķilē, kur pašvaldību vadītāji no Alojas, Alsungas, Carnikavas, Iecavas, Inčukalna, Kandavas, Naukšēnu, Rūjienas, Salacgrīvas un Vecumnieku novada bija ieradušies, lai pārrunātu turpmāko rīcību saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu (ATR) un tiktos ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci.

LPS priekšsēdis informēja, ka visām pašvaldībām nosūtīta vēstule ar aicinājumu noformulēt savu viedokli par ATR un ministra piedāvāto kartējumu un dot mandātu novada vadībai aizstāvēt to Saeimā. LPS Dome jau ir panākusi, ka pēc tās aicinājuma 4. decembrī Latvijā ieradīsies eksperti no Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa Monitoringa komitejas. Viņi vērtēs, kā Latvijā tiek ievēroti Eiropas vietējo pašvaldību hartas principi un kādi ir pārkāpumi ATR gaitā.

Stundu vēlāk Ikšķiles novada domes zālē, kur interesentiem pat nepietika vietu, novada iedzīvotāji sagaidīja VARAM ministru Juri Pūci, lai klātienē paustu savu viedokli par ministrijas piedāvājumu reģionālajā reformā pievienot Ikšķili Ogres novadam. Diskusiju vadīja žurnālists Jānis Domburs, cenšoties zālē nodrošināt korektu gaisotni, tomēr, ņemot vērā Ikšķiles novada iedzīvotāju neapmierinātību ar reformas virzību, tas bija grūts uzdevums. Ministram tika uzdoti visdažādākie jautājumi gan par pašvaldības darbības jomām, sniegtajiem pakalpojumiem un funkcijām, gan konkrēti par Ikšķiles novadu, taču ar J. Pūces atbildēm reti kurš jautājuma uzdevējs bija mierā.

Diskusijas noslēgumā arī Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš atzina, ka nav guvis konkrētas atbildes uz uzdotajiem argumentētajiem jautājumiem, kuri ir būtiski ne vien pašvaldības turpmākajam darbam, bet arī novada iedzīvotāju ikdienas dzīvei.

Video no pasākuma Ikšķilē skatiet šeit.

Gunta Klismeta,

LPS Komunikācijas nodaļas redaktore

Foto: Ilze Cerbule (Carnikavas novada pašvaldība)