Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Prezentē “Būvniecības informācijas modelēšanas” ieviešanas ceļa karti

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis

Foto: Ekonomikas ministrija

12. decembrī Ekonomikas ministrija un VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) prezentēja “Būvniecības informācijas modelēšanas” (BIM) ieviešanas ceļa karti, kā arī izstrādātās vadlīnijas BIM piemērošanai publiskajos iepirkumos.

Arī LPS pievienojas un ir parakstījusi ceļa karti BIM ieviešanai Latvijā, kas izstrādāta sadarbībā ar valsts iestādēm, kapitālsabiedrībām, būvniecības nozares, izglītības iestāžu un būvniecības pasūtītāju pārstāvjiem. Izmantojot digitalizācijas sniegtās iespējas, BIM būs nozīmīgs stūrakmens Latvijas būvniecības nozares konkurētspējai un produktivitātei.

Ceļa kartē noteikti galvenie rīcības virzieni, kas nepieciešami sekmīgai BIM ieviešanai būvniecības nozarē, – standartu, vadlīniju un normatīvo prasību izstrāde, gan topošo, gan esošo būvspeciālistu prasmju paaugstināšana darbā ar digitāliem rīkiem un piemēru un labās prakses apzināšana un demonstrēšana. BIM ceļa karte paredz, ka līdz 2025. gadam BIM būs jāievieš noteiktos publiskajos būvniecības iepirkumos.


Vairāk informācijas par BIM un tā ieviešanai izstrādāto ceļa karti var uzzināt šeit. Ar VNĪ izstrādātajām vadlīnijām BIM piemērošanai publiskajos iepirkumos var iepazīties šeit.

 

Informāciju sagatavojusi:

Liene Užule,

LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja

Mobilais tālrunis: +371 26519920

E-pasts: liene.uzule@lps.lv

 

www.lps.lv

Twitter: @lps_lv; @LPSBrux

Facebook: @PasvaldibuSavieniba