Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Diskusijā izvērtē biznesa inkubatoru iespējas un perspektīvas pašvaldībās

Latvijas Pašvaldību savienībā 19.decembrī notika diskusija par reģionālajiem uzņēmējdarbības inkubatoriem. Diskusijas laikā sniegts ieskats trīs gadu Latvijas investīciju un attīstības aģentūras administrētājā biznesa inkubatoru programmā. Viena no būtiskākajām atziņām ir tāda, ka visiem šobrīd aktīvajiem 14 inkubatoriem gan nacionālās nozīmes centros, gan reģionālās nozīmes centros ir labi rezultāti. Līdz ar to neapstiprinās sākotnējais pieņēmums, ka reģionālo centru inkubatori būs mazāk efektīvi kā nacionālie inkubatori. Daudzos biznesa inkubatoros ir arī  RIS3 jomas uzņēmumi ar atšķirīgu profilu.

Inkubators ar savām divām atbalsta programmām, kur viena no tām ir pirmsinkubācijas un otra inkubācijas programma, ir palīdzējusi izveidoties reģionos eksportspējīgiem uzņēmumiem gan pārtikas jomā, izveidojot funkcionālu pārtiku, gan  IT risinājumu jomā, gan koku māju būvniecības jomā.

Diskusijā vairākas reizes tika akcentēts, ka nopietns atbalsts šajā programmas attīstībā ir bijis tieši no pašvaldību puses, jo pašvaldības ir spējušas izveidot mūsdienīgas koprades telpas, tajā investējot ne tikai Eiropas Savienības fonda līdzekļus, bet arī nozīmīgus pašvaldības budžeta resursus. Pēdējo trīs gadu laikā ir izveidojušies uzņēmumi, kuriem kopējais apgrozījums ir 62 mlj. eiro un nodokļos ir samaksāti 8 mlj. eiro.

 

Plašāka informācija:

Andra Feldmane

LPS Padomniece uzņēmējdarbības jautājumos

Tālrunis: +371-67226536

Mobilais t.: +371-29423295

e-pasts: andra.feldmane@lps.lv

 

Liene Užule,

LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja

Mobilais tālrunis: +371 26519920

E-pasts: liene.uzule@lps.lv

 

www.lps.lv

Twitter: @lps_lv; @LPSBrux

Facebook: @PasvaldibuSavieniba

Biznesa inkubatori