Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Diskusija par tūrisma politiku un attīstību reģionos

13. februārī LPS padomniece uzņēmējdarbības jautājumos Andra Feldmane uz sarunu par tūrisma politiku 2021.–2027. gadā un attīstību reģionos bija aicinājusi Ekonomikas ministrijas (EM) Nozaru politikas departamenta vecāko eksperti Ilonu Kalniņu un vecāko referenti Madaru Lūku-Ruskulovu.

Ekonomikas ministrija kā par tūrisma politikas izstrādi un īstenošanu atbildīgā institūcija turpina darbu pie jaunā plānošanas perioda 2021.–2027. gadam plānošanas dokumentiem tūrisma nozarei. Jaunā tūrisma politika līdz ar administratīvi teritoriālo reformu paredz izmaiņas tūrisma nozares pārvaldībā un turpmākajā nozares attīstībā. Plānošanas gaitā ir īstenoti pētījumi, veikts darbs fokusa grupās, pārrunāti jautājumi ar nozares asociācijām un ministrijām, taču būtiska ir arī reģionālās pārvaldības joma – pašvaldības un plānošanas reģioni un horizontālo partneru partnerību un vietējo rīcības grupu darbību ietekme. EM pētījums atrodams šeit.

Diskusijā tika apspriesta EM izstrādātā politika 2021.–2027. gadam un jaunumi kopumā, izmaiņas tūrisma pārvaldībā un pašvaldību tūrisma speciālistu un tūrisma informācijas sniedzēju loma, ministrijas aptauja pašvaldībām par resursu patēriņu 2018.–2020. gadā, pašvaldības loma tūrisma uzņēmējdarbības veicināšanā, t. sk. publiskā infrastruktūra un konkurences aspekti, tirgus novērtēšana, ES struktūrfondu projekti un darbs pirms projektu īstenošanas, pašvaldību atbalsts tūrisma nozarei un citi jautājumi. Vislielākās diskusijas raisījās par iecerēto mērķteritoriju noteikšanu un dalīšanu trīs līmeņos, klasteru veidošanu un pašvaldību tūrisma informācijas centriem.

EM sniegto prezentāciju atradīsit zemāk.

Diskusijas videoieraksts pieejams LPS vietnes www.lps.lv sadaļā “Tiešraides, videoarhīvs – Videoarhīvs” vai sekojot šai saitei.

Andra Feldmane,

LPS padomniece uzņēmējdarbības jautājumos,

Gunta Klismeta,

LPS Komunikācijas nodaļas redaktore

 

Latvijas tūrisma vīzija 2020+