Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Par LPS darbu ārkārtējās situācijas laikā

Ņemot vērā Ministru kabineta šī gada 14. marta rīkojumu Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) pauž izpratni un atbalstu valdības ieviestajiem pasākumiem vīrusa izplatības ierobežošanai.

LPS, tāpat kā līdz šim, sniedz nepieciešamo atbalstu pašvaldībām, strādājam cieši kopā ar valdību, iesaistītajām institūcijām un partneriem, lai nodrošinātu pašvaldībām visu jaunāko informāciju un pārstāvētu mūsu biedru intereses. Aicinām arī Ministru prezidentu iekļaut LPS pārstāvi Krīzes vadības padomē. To atbalsta arī Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija.

LPS darbinieki iespēju robežās strādās attālināti, izmantojot e-pastu, videokonferences, videotiešraides, sociālos tīklus un citus attālinātā darba rīkus. Vienlaikus sniegsim pašvaldībām visu vajadzīgo informāciju, vajadzības gadījumā piedalīsimies arī augsta līmeņa sanāksmēs klātienēs, kā arī nodrošināsim iespējas izmantot visas LPS informācijas sniegšanas platformas ministriem, ministrijām un citām iesaistītajām institūcijām un amatpersonām, lai tās var sniegt operatīvu, savlaicīgu un būtisku informāciju par vīrusa ierobežošanas pasākumiem, plānotajiem uzdevumiem u.c.

Tāpat aicinām pašvaldības būt atsaucīgām un vērsties LPS par neskaidriem jautājumiem, lai varam sniegt visu nepieciešamo atbalstu un uzturēt saikni ar valsts iestādēm, atbildīgajiem dienestiem un amatpersonām.

Būsim atbildīgi, izturēsimies pret notiekošo ar izpratni, ņemsim vērā Slimību profilakses un kontroles dienesta un Veselības ministrijas norādījumus, lai kopīgi strādātu viena mērķa labā, efektīvi ierobežojot Covid-19 izplatību.

 

Gints Kaminskis

LPS priekšsēdis