Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Valdības sociālie un sadarbības partneri: steidzami jāpilnveido krīzes vadības modelis

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK), Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) un Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) vienojušās aicināt Saeimu un Ministru kabinetu steidami pilnveidot krīzes vadības modeli.

Valdības partneru ieskatā krīze ir tikai savā sākuma stadijā. Latvijas priekšrocība šobrīd ir tā, ka var labi prognozēt, redzot citu valstu labo un slikto pieredzi. Tāpat var mācīties no mūsu labās un sliktās pieredzes iepriekšējā krīzē, taču jārīkojas vēl straujāk un tālredzīgāk.

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis: “Šajā situācijā, kad katra stunda un diena ir būtiska, svarīgi rīkoties stratēģiski, reaģējot maksimāli un operatīvi un koncentrējoties uz krīzes risināšanu. Ārkārtas situācijas laikā visām pusēm ir jārīkojas vienoti, saskaņoti, līdzsvaroti, atbildīgi, ņemot vērā sabiedrības intereses, drošību un vajadzības. Jau šobrīd pašvaldības ir tās, kas aktīvi un ar vislielāko atbildību iesaistījušās situācijas risināšanā, rīkojas operatīvi un sniedz visu nepieciešamo atbalstu gan saviem iedzīvotājiem, gan uzņēmējiem, lai pēc iespējas efektīvāk un ātrāk pārvarētu krīzi. Pašvaldības ir vistuvāk iedzīvotājam, tām ir sava būtiska loma arī šajā sarežģītajā laikā. Tāpēc esam nozīmīgs sadarbības partneris valdībai un iesaistītajām institūcijām, lai kopīgiem spēkiem veiksmīgi atrisinātu krīzi un sekmīgi īstenotu visus nepieciešamos pasākumus.”

LTRK prezidents Aigars Rostovskis: “Šobrīd jārīkojas ātri, drosmīgi un izlēmīgi. Krīze ir jāvada profesionāli, nevis jāreaģē uz tās izraisītajām sekām.”

LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs: “Mēs apzināmies, ka ir steidzami vajadzīga valdības un partneru līdzatbildība, aktīva rīcība un mūsu visu solidaritāte, lai aizsargātu uzņēmumus, Latvijas iedzīvotājus un mūsu tautsaimniecību. Mūsu sabiedrības aizsardzība prasīs ārkārtēju atbildību, rīcību un solidaritāti no visām pusēm. Mums ir jāsaglabā uzņēmumi un strādājošie, lai jau tuvākajā nākotnē nodrošinātu, ka pēc vīrusa uzveikšanas mēs esam saglabājuši uzņēmējdarbības ekosistēmu, kas ir vitāli svarīga, lai Latvija pilnībā atjaunotos un mums visiem būtu paļāvība uz nākotni.”

LBAS priekšsēdētājs Egils Baldzēns: “Covid-19 krīze mums māca būt solidāriem un līdzsvarot sabiedrības pamatgrupu intereses, lai nodrošinātu nepārprotamu sabiedrības atbalstu krīzes risinājumiem, sociālais dialogs un efektīva diskusija ir izšķiroši svarīga ne tikai uzņēmuma, iestādes, nozares līmenī, bet šobrīd vēl būtiskāks ir dialogs visas sabiedrības un valsts mērogā. Tas ir pamats veiksmīgai stratēģijai krīzes pārvarējumam. Lai mums izdodas!”

Pielikumā: LTRK, LDDK, LPS un LBAS kopīgais aicinājums.

 

Papildu informācijai:
Inese Raiba
Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera
K. Valdemāra iela 35, Rīga, LV-1010, Latvija T. + 371 67830825
M. + 371 26642131
Inese.raiba@chamber.lv
www.chamber.lv

 

Liene Užule

Komunikācijas nodaļas vadītāja,

padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Latvijas Pašvaldību savienība

Mobilais tālrunis: +371 26519920

Liene.uzule@lps.lv

 

www.lps.lv

Twitter: @lps_lv; @LPSBrux

Facebook: @PasvaldibuSavieniba

Valdības partneru aicinājums: NEKAVĒJOTIES JĀPILNVEIDO KRĪZES VADĪBAS MODELIS UN JĀRĪKOJAS VĒL STRAUJĀK UN TĀLREDZĪGĀK!