Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Videokonference par nomas maksas atbrīvojumu vai samazinājumu

9. aprīlī LPS aicināja Finanšu ministrijas (FM) atbildīgos ierēdņus uz attālināto sarunu par Ministru kabineta (MK) 2020. gada 2. aprīļa noteikumiem nr. 180 “Noteikumi par publiskas personas un publiskas personas kontrolētas kapitālsabiedrības mantas nomas maksas atbrīvojuma vai samazinājuma piemērošanu sakarā ar Covid-19 izplatību” – par to, kādā veidā ārkārtas situācijas laikā komersantiem būtu jāpiešķir publiskas personas un publiskas personas kontrolētas kapitālsabiedrības nekustamā īpašuma vai kustamās mantas nomas maksas atbrīvojums vai samazinājums, kā arī jāprecizē regulējums, kad nedrīkst uzlikt kavējuma procentus un līgumsodus.

FM pārstāvji sniedza skaidrojumu par MK noteikumu nr. 180 uzskaiti un piemērošanu un atbildēja uz pašvaldību jautājumiem. Pirms tam pašvaldības bija iesūtījušas daudzus jautājumus (pieejami zemāk).

Sarunas videoieraksts ievietots LPS vietnes www.lps.lv sadaļā “Tiešraides, videoarhīvs – Videoarhīvs” vai šeit. Lai vieglāk sekot, aicinām paralēli atvērt jautājumu tabulu!

Andra Feldmane,

LPS padomniece uzņēmējdarbības jautājumos

LPS un pašvaldību jautājumi par MK Nr. 180