Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

VIDEO par plānoto rīcību kultūras nozarē Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu mazināšanā

Šī gada 27. aprīlī Latvijas Pašvaldību savienībā (LPS) notika videokonference “Par pieņemtajiem lēmumiem kultūras nozarē Covid-19 izplatības ierobežošanā un plānoto turpmāko rīcību ierobežojumu mazināšanā”.

VIDEO iespējams noskatīties ŠEIT!

Kultūras ministrijas prezentācija ŠEIT!

Videokonferencē piedalījās kultūras ministrs Nauris Puntulis, Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone, valsts sekretāra vietnieks kultūrpolitikas jautājumos Uldis Zariņš, Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte, direktora vietnieks kultūrizglītības jautājumos, Kultūras un radošās industrijas izglītības nodaļas vadītājs Andis Groza, Kultūras ministrijas Arhīvu, bibliotēku un muzeju nodaļas vadītāja Līga Dimante un Kultūras ministrijas izglītības un jauniešu projekta vadītāja Aija Tūna, kultūras ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Inga Vasiļjeva. Videokonferenci vadīja LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

Videokonferencē KM pārstāvji akcentēja, ka, visticamāk, vasarā publiskus kultūras pasākumius nevarēs orgabnizēt. Tomēr tiks lemts par atsevišķām iespējām. Vienlaikus jau tuvākajā laikā tiks lemts par muzeju un bibliotēku atvēršanu apmeklētājiem un kādā veidā to nodrošināt.

KM informē, ka dikstāves pabalstam Valsts ieņēmumu dienestā var pieteikties arī pašnodarbinātās personas, kuras uz nepilnu darba slodzi veic pedagoģisko vai radošo darbu un to ienākumi no šī darba vidēji pēdējo 6 mēnešu laikā nepārsniedz minimālo mēneša darba algu – 430 eiro mēnesī, t.sk. valsts un pašvaldību iestādēs strādājošajiem, kuri veic pedagoģisko vai radošo darbu, un privātajā sektorā vai NVO strādājošajiem. Tāpat svītrots MK noteikumos punkts, kas liedz saņemt dīkstāves pabalstu tām pašnodarbinātajām personām, kuras ir darba devēji. Vienlaikus pašnodarbinātās personas papildu dīkstāves pabalstam no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) varēs saņemt arī piemaksu 50 eiro apmērā par katru apgādībā esošu bērnu vecumā līdz 24 gadiem, par kuru pašnodarbinātajai personai uz dīkstāves pabalsta piešķiršanas dienu tiek piemērots iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojums.

Latvijas Nacionālais kultūras centra pārstāvis norādīja, ka tiks ņemts vērā Izglītības un zinātnes ministrijas lēmumus saistībā ar 9.klašu eksāmenu kārtošanu, lai lemtu par eksāmenu kārtošanu mūzikas skolās. Iespējams šos eksāmenus varēs pildīt klātienē, ievērojot visus drošības un dezinfekcijas pasākumus. Tāpat tiek uzsvērts, ka jūnijā un jūlijā nav ieteicams plānot bērnu un jauniešu nometnes.

Informācija par attālinātā mācību procesa organizēšanu kultūrizglītības jomā pieejama ŠEIT!

#Ēkultūra digitālie resursi un E-pakalpojumi pieejami ŠEIT!

 

Ināra Dundure

LPS padomniece izglītības un kultūras jautājumos

Tālrunis: +371-67226536

Mobilais t.: +371-26486654

E-pasts: inara.dundure@lps.lv

 

Liene Užule

Komunikācijas nodaļas vadītāja,

padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Latvijas Pašvaldību savienība

Tālrunis: +371 67226536

Mobilais tālrunis: +371 26519920

liene.uzule@lps.lv 

Twitter: @lps_lv; @LPSBRux

Facebook: @PasvaldibuSavieniba

Kultūras ministrijas un Latvijas Nacionālā kultūras centra prezentācija