Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

VIDEO: Valsts kontrole izstrādājusi jaunu ieteikumu publisko platformu pašvaldībām

Valsts kontrole (VK) ir izstrādājusi jaunu vietni, kurā atrodama tikai pašvaldībām veltīta un ērti lietojama sadaļa jeb ieteikumu platforma. Šī gada 5. jūnijā Latvijas Pašvaldību savienībā (LPS) notika videokonference, kurā tā tika prezentēta.

VIDEO pieejams ŠEIT.

Videokonferencē VK Padomes loceklis Edgars Korčagins iepazīstināja ar platformas darbību un sniedza ieteikumus tās lietošanai, izstrādes mērķus, ieguvumus, rezultātus u. tml. VK ir izveidojusi labas pārvaldības novērtēšanas un savstarpējās salīdzināšanas platformu pašvaldībām, dodot iespēju mācīties no citu pieredzes un izvairīties no dažādām grūtībām ikdienas darbā. VK turpmāk plāno arī intensīvāku publiskās pārvaldes iestāžu darbinieku izglītošanu, organizējot apmācības un pieredzes apmaiņu.

Šajā ieteikumu platformā būs pieejama arī informācija par ieteikumu izpildes termiņiem, tai skaitā par ieteikumiem, kuri ir ieviešanas stadijā un kuru ieviešana ir kavēta. Visa informācija ir tagad ērti atrodama vienkopus, lai veicinātu ieteikumu sekmīgāku ieviešanu. Platforma ir arī VK ieguldījums atvērto datu iniciatīvai, atklājot un ļaujot izmantot datus turpmākai analīzei. Interesentiem ir iespēja skatīt arī katru veikto revīziju atsevišķi un iegūt informāciju par tās rezultātiem un aktualitāti. Platformā publicētos datus plānots atjaunināt divas reizes gadā.

 

Liene Užule,

LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja

Ieteikumu platforma