Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS dalība Latvijas Ārējā tēla politikas koordinācijas padomes sēdē

1. jūlijā Ārlietu ministrijā norisinājās Latvijas Ārējā tēla politikas koordinācijas padomes ceturtā sēde, ko sasauca ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Sanāksmē piedalījās arī Latvijas Pašvaldību savienības ģenerālsekretāre Mudīte Priede.

“Lai celtu valsts atpazīstamību un konkurētspēju globālajā arēnā, vienota valsts tēla stratēģija ir ļoti nozīmīgs pamats. Pēdējo mēnešu laikā Latvijas Institūts ir veicis būtisku progresu Latvijas tēla veidošanā. Līdz gada beigām tiks iesniegts piedāvājums Latvijas tēla stratēģijai, kā arī izanalizēti jau esošie zīmoli un komunikācijas kampaņas. Ņemot vērā, ka pašvaldības ir nozīmīgas valsts tēla veidotājas, to dalība un loma vienotajā valsts stratēģiskajā komunikācijā ir ļoti svarīga,” uzsver M. Priede.

Sēdē Latvijas Institūta direktore Vita Timermane-Moora iepazīstināja ar priekšlikumiem Latvijas ārējā tēla saskaņotā vēstījuma koordinācijai. Latvijas Institūts (LI) pastiprinātu uzmanību pievērš Latvijas tēla politikas veidošanai un koordinācijai, kā arī partnerības kontakttīkla Latvijas pozitīvas starptautiskās atpazīstamības veidošanai. Vienota un koordinēta valsts tēla izveides kontekstā “Nord DDB Riga” direktors Andris Rubīns iepazīstināja ar LIAA un LI iniciētu Latvijas tēla ideju darbnīcu rezultātiem. Piecās viedokļu līderu darba grupās, kas pārstāvēja Latvijas uzņēmējdarbības, investīciju, zinātnes un akadēmisko vidi, medijus un kultūras organizācijas, iegūtie rezultāti būs par pamatu vienota Latvijas tēla komunikācijas stratēģijai. 

Sēdes turpinājumā tika prezentētas 2020. gada kampaņas – “Ahead of the Curve” (LIAA), “Rīga bez Tevis nav Rīga” (RTAB) un vienotas Latvijas izcelsmes produktu un pakalpojumu atpazīstamības zīmes projektu Latvijas eksporta veicināšanai (“The Red Jackets”).

Sanāksmē tika atbalstīta apņemšanās nodrošināt saskaņotu un koordinētu valsts pārvaldes iestāžu un citu institūciju sadarbību sekmīgai Latvijas ārējā tēla veidošanai, kā arī pieņemta zināšanai LI iesaiste un plāni Latvijas tēla politikas veidošanā un īstenošanā.

Latvijas Ārējā tēla politikas koordinācijas padomes sēdē piedalījās ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs un ministrijas pārstāvji, Valsts prezidenta kancelejas, Valsts kancelejas, Ministru prezidenta biroja, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Rīgas Tūrisma attīstības biroja, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Satiksmes ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji, kā arī “Nord DDB Riga” direktors Andris Rubīns, Rīgas Tūrisma un attīstības biroja Valdes locekle Eva Juhņēviča, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Biznesa informācijas nodaļas vadītāja Monta Agafonova,  Latvijas Eksportētāju asociācijas “The Red Jackets” projektu vadītāja Līva Stūrmane un Latvijas Institūta direktore Vita Timermane-Moora.

Latvijas Ārējā tēla politikas koordinācijas padome nodibināta 2014. gadā ar mērķi nodrošināt saskaņotu valsts pārvaldes iestāžu un citu institūciju sadarbību sekmīgai Latvijas ārējā tēla veidošanai.

Liene Užule,

LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja,

padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Šarlote Līduma,

Latvijas Institūta sabiedrisko attiecību speciāliste