Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Dome 7. oktobrī lems par kongresa sasaukšanu

8. septembrī notika Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Valdes sēde, kurā tika nolemts 7. oktobrī sasaukt LPS Domes sēdi.

LPS Dome, kurā piedalās visu novadu un pilsētu pašvaldību vadītāji, apspriedīs Ministru kabineta un Latvijas Pašvaldību savienības 2021. gada vienošanās un domstarpību protokola projektu, kā arī lems par LPS 31. kongresa sasaukšanu.

Latvijas Pašvaldību savienības augstāko lēmēju – kongresu – bija paredzēts sasaukt jau šā gada 22. maijā Salacgrīvā, taču sakarā ar Covid-19 un epidemioloģisko situāciju valstī no šā nodoma nācās atteikties.

LPS Valdes sēdē Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs apliecināja gatavību pašvaldību vadītājus no visas Latvijas uzņemt zaļajā Salacgrīvas novadā pie Salacas upes un jūras. LPS 31. kongresa mājvietai salacgrīvieši piedāvā Salacgrīvas Kultūras namu, kur ir vieta 450 cilvēkiem, tāpēc iespējams nodrošināt distancēšanos un pārējos drošības nosacījumus.

LPS Valde liks priekšā Domei arī 31. kongresa sasaukšanas datumu – 2020. gada 4. decembri.

Līdz šim LPS kongress 13 reizes noticis Jūrmalā, divreiz Liepājā un pa vienai reizei Viesītē, Līvānos, Ērgļos, Jelgavā, Priekuļos, Skrundā, Mārupē, Pārgaujas novada Stalbē, Koknesē, Preiļos, Aucē, Aizkrauklē, Smiltenē, Alūksnē, Daugavpilī un pērn Rīgā.

Gunta Klismeta,

LPS Komunikācijas nodaļas redaktore