Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Meža dienas 2020 un seminārs “Saimniekosim gudri pašvaldību mežos un parkos!” JELGAVAS NOVADĀ

LPS arī šoruden rīko semināru ciklu “Saimniekosim gudri pašvaldību mežos un parkos!”, kas tiek organizēts Meža attīstības fonda projektā. Kopā plānoti pieci semināri un praktiskie darbi dabā, kas notiek sadarbībā ar AS “Latvijas valsts meži” un piecām pašvaldībām, katras pašvaldības teritorijā iestādot jaunus krūmus vai kokus.

Cikla pirmais seminārs notika 25. septembrī Pāvilostas novada Saraiķos, bet 29. septembrī projekta dalībnieki un citi interesenti uz Meža dienām 2020 un otro semināru pulcējās Jelgavas novada Jaunsvirlaukas pagasta Staļģenē. Tur notika koku un krūmu stādīšanas talka muižas parkā kopā ar Staļģenes vidusskolas skolēniem un ainavu arhitekti Kristīni Dreiju, bet pēc tam Jaunsvirlaukas pagasta Izglītības, kultūras un sporta centrā “Līdumi” pašvaldību speciālisti un interesenti piedalījās seminārā “Saimniekosim gudri pašvaldību mežos un parkos!”. Šā un pārējo cikla semināru video var noskatīties LPS YouTube kontā, atskaņošanas sarakstā "2020. gada semināru cikls “Saimniekosim gudri pašvaldību mežos un parkos"" vai klišķinot šeit.

Jelgavas novada vēstījumu par darbiem parkos un parku un apstādījumu kopšanu un dendroloģisko stādījumu nozīmi ainavā sniedza ainavu arhitekte Kristīne Dreija. Latvijas valsts mežzinātnes institūta (LVMI) “Silava” direktors Jurģis Jansons pastāstīja par pašvaldību meža apsaimniekošanas modeļiem, savukārt viņa kolēģis – LVMI “Silava” zinātniskais darbinieks Jānis Ozoliņš – par bojājumiem kokiem un pretlīdzekļiem un par medībām un cīņu ar bebriem apdzīvotās vietās.

Ciklā vēl tiks organizēti trīs reģionālie semināri: Rēzeknes novada Ozolaines pagastā (Laizānu parks, pašvaldību meža apsaimniekošana, senie muižu dārzi un mūsdienu tendences), Mazsalacas novadā (Skaņākalna parks, pašvaldību meža apsaimniekošana, aizsargjoslas mežā un dabas vērtības senajos parkos, muižu parki Meža kadastrā) un Siguldā (Saules parks un mežaparka apbūve, zaļie risinājumi blīvajās apbūves teritorijās).

Sniedze Sproģe un Sandra Bērziņa,

LPS padomnieces

Foto: Guntars Krasovskis

Dendroloģisko stādījumu nozīme ainavā Vēsturisko parku apstādījumu apsaimniekošana
Par Latvijas mežu, mežzinātni un mežsaimniecību jeb pašvaldību mežu apsaimniekošanas modeļi
Bojājumi kokiem un pretlīdzekļi. Medības un rīcība ar bebriem apdzīvotās vietās