Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Seminārs-videokonference par muzeju darbību un plānotajiem grozījumiem Muzeju likumā

8. oktobrī Pašvaldību savienībā notika seminārs-videokonference pašvaldībām un pašvaldību dibināto muzeju direktoriem un speciālistiem par aktualitātēm muzeju darbībā un plānotajiem grozījumiem Muzeju likumā. To vadīja LPS padomniece izglītības un kultūras jautājumos Dr. sc. admin. Ināra Dundure.

Videokonferencē piedalījās Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāres vietnieks kultūrpolitikas jautājumos Uldis Zariņš, KM Arhīvu, bibliotēku un muzeju nodaļas referente Jana Šakare un KM juriskonsulte Lelde Puisāne, Latvijas Muzeju padomes priekšsēdētāja, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktora vietniece administratīvajā darbā Una Sedleniece un Latvijas Muzeju biedrības Valdes priekšsēdētāja, Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Valdes locekle Zane Grīnvalde.

Semināra klausītāji tika iepazīstināti ar aktualitātēm muzeju darbībā un muzeju stratēģijas izstrādi, iespējamo administratīvi teritoriālās reformas ietekmi uz muzeju darbību Latvijā un Muzeju likuma grozījumu projektu. Lielākās neskaidrības ir par muzeju nākotni saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu (ATR). Kādi ir iespējamie scenāriji pēc ATR, galvenie problēmjautājumi un muzeju priekšlikumi, varat izpētīt prezentācijā (skatiet zemāk!).

Noslēgumā ar mūsdienīgiem risinājumiem biļešu iegādei muzeju apmeklējumiem iepazīstināja SIA “Paysera Latvia” Valdes loceklis Guntars Gudermanis.

Semināra videoieraksts pieejams LPS vietnes www.lps.lv sadaļā “Tiešraides, videoarhīvs – Videoarhīvs” vai sekojot šai saitei.

Ināra Dundure,

LPS padomniece izglītības un kultūras jautājumos

Zane Grīnvalde, LMB, "Administratīvi teritoriālās reformas ietekme uz muzejiem Latvijā"
Guntars Gudermanis, SIA "Paysera Latvia". "Paysera Tickets biļešu tirdzniecības sistēma"