Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS diskutēs par izaicinājumiem ūdenssaimniecības pakalpojumu organizēšanā un ilgtermiņa stratēģiju

21. oktobrī plkst. 13 Latvijas Pašvaldību savienībā (LPS) attālināti norisināsies ekspertu diskusija par izaicinājumiem ūdenssaimniecības pakalpojumu organizēšanā, ilgtermiņa stratēģiju un sistēmisku pieeju. Saruna notiks LPS Tautsaimniecības komitejas un Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas apvienotajā sēdē sadarbībā ar Latvijas Ūdensapgādes un kanalizācijas uzņēmumu asociāciju.

Diskusiju tiešraidē varēs skatīties ŠEIT.

Pasākuma mērķis ir kopīgi visām iesaistītajām pusēm rast vienotu redzējumu par efektīvu risinājumu nozarē un izveidot visaptverošu ceļa karti ūdenssaimniecības pakalpojumu ilgtspējīgai politikai un sistēmiskai pieejai, tajā skaitā finansējuma piesaistei. Ūdensapgāde un notekūdeņu apsaimniekošana ir ļoti būtiska valsts un pašvaldības funkcija, kas ietekmē ne tikai vidi, bet arī iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Tomēr tās realizācijā konstatētas problēmas, līdz ar to ir nepieciešama kompleksa un visaptveroša šo funkciju un pakalpojumu plānošana.

Diskusijas sākumā Valsts kontrole informēs par revīzijas “Vai valstī izveidotā notekūdeņu savākšanas, novadīšanas un attīrīšanas sistēma nodrošina vides aizsardzību pret komunālo notekūdeņu kaitīgo ietekmi?” rezultātiem. Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietniece Alda Ozola pastāstīs par valsts politiku notekūdeņu apsaimniekošanas jomā – notekūdeņu apsaimniekošanas un dzeramā ūdens investīciju plānu 2021.–2027. gadam. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija paudīs viedokli par ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu politiku pašvaldībās, ūdenssaimniecības pakalpojumu organizatorisko struktūru un maksas regulēšanu par asenizācijas notekūdeņu izvešanas pakalpojumiem.

Diskusijā piedalīsies arī Latvijas Ūdensapgādes un kanalizācijas uzņēmumu asociācijas Valdes pārstāvji, akcentējot problēmas un izaicinājumus ūdenssaimniecības pakalpojumu organizēšanā. Savukārt LPS iepazīstinās ar eksperimentālās statistikas datu pielietojuma iespējām aglomerāciju noteikšanā.

Liene Užule,

LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja,

padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos