Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS atzinība akcijas “ApGLEZNO un noBILDĒ arī Tu savu pastkastīti!” dalībniekiem

2020. gads ir mūzikas un mākslas festivāla “BILDES” 35. jubilejas gads. Šajā laikā tas kļuvis par neatņemamu sastāvdaļu Latvijas mūzikas un kultūras dzīvē, jo festivāla pastāvēšanas gados uz “BILŽU” skatuves kāpušas 1414 grupas un projektos piedalījušies vairāk nekā 4100 mūziķu.

Šogad epidemioloģiskās situācijas dēļ svinības nācies atcelt, taču pavasarī “Bilžu birojs” izsludināja akciju “ApGLEZNO un noBILDĒ arī Tu savu pastkastīti!” un aicināja ikvienu Latvijas iedzīvotāju kļūt par festivāla “BILDES” neklātienes dalībnieku, mākslinieciskojot savu pastkastīti.

Pērn ideju par pastkastīšu māksliniecisku noformēšanu īstenoja festivāla “BILDES” dalībnieki – mūziķi, mākslinieki, fotogrāfi, žurnālisti, citas radošas personības un viņu bērni, reizē piedomājot arī par vēstuļu sūtīšanas un saņemšanas burvību, kas sociālo tīklu laikmetā pamazām izzūd. Šovasar ķerties pie otas un krāsām tika mudināts ikvienas pastkastītes īpašnieks, lai, izdaiļojot pasta sūtījumu kastīti, padarītu to par mājas vizītkarti un oriģinālu vides objektu.

Akcijā izveidoto darbiņu fotogrāfijas bija jāiesūta “Bilžu birojam” līdz 10. septembrim, bet līdz 5. oktobrim ilga izstāde Facebook virtuālajā galerijā, kur ikviens varēja atzīmēt savus favorītus.

Nu akcija “ApGLEZNO un noBILDĒ arī Tu savu pastkastīti!” ir noslēgusies, un Latviju rotā vairāk nekā 300 košas un unikālas pastkastītes.

Arī Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) priecājas par skaisto akciju, interesantajiem pastkastīšu izdaiļošanas risinājumiem un uzņēmīgajiem māksliniekiem un mudina iesākto turpināt.

LPS simpātijas ieguvuši šādi autori, kuriem tiks nogādātas piemiņas balvas:

Arvīds Šroms (Ludzas novads) – par izdaiļoto pastkastīti ar atslēgām;

Elvo Dobelis (Aizputes novads) – par māksliniecisko pastkastīti-piena kannu “Egleniekos”;

lietišķās mākslas pulciņš “Čaklās rokas” (Tukuma novads) – par Sēmes un Zentenes pagastu pārvaldes pastkastīti “Lai zied!”;

Brigita Čebatarova (Vecumnieku novads) – par Taurkalnes bibliotēkas pastkastīti “Zemenītēs”;

Solveiga Kļaviņa (Gulbenes novads) – par pastkastīti ar skumjajām acīm.

Sniedze Sproģe,

LPS padomniece