Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latgales pašvaldību vadītāji un veselības ministre pārrunā rīcību Covid-19 izplatības ierobežošanai

28. decembrī veselības ministre Ilze Viņķele tiešsaistē tikās ar Latgales reģiona pašvaldību vadītājiem, lai pārrunātu situāciju un turpmāko rīcību Covid-19 izplatības ierobežošanā. Sanāksmē arī norisinājās diskusija par iespējamiem papildu ierobežojumiem un to efektivitāti.

Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis uzsvēra, ka valdības lēmumiem par iespējamiem papildu ierobežojumiem jābūt argumentētiem, pamatotiem un datos balstītiem, lai sasniegtu mērķi un tos varētu izskaidrot sabiedrībai.

Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs informēja par pašreizējo situāciju Covid-19 izplatībā Latvijā, kā arī statistiku un tās dinamiku Latgales reģionā. Viņš uzsvēra, ka Latgalē šobrīd novērojama plaša saslimstība ar Covid-19.

Latgales reģiona pašvaldību pārstāvji norādīja, ka risina šo situāciju un ikdienā aktīvi strādā un sadarbojas ar iesaistītajām institūcijām, lai ierobežotu Covid-19 izplatību. Tika uzsvērta arī aktīvas un regulāras testēšanas nozīme, īpaši lielajās pilsētās, sociālās aprūpes centros u. c. Tāpat pašvaldības regulāri informē iedzīvotājus par valstī noteiktajiem ierobežojumiem, pašizolāciju, iespējām saņemt palīdzību, rīcību dažādās situācijās u. tml. Savukārt pašvaldības policija ikdienā kontrolē ierobežojumu ievērošanu.

Pašvaldības uzsvēra nepieciešamību plašāk skaidrot sabiedrībai vakcinācijas procesu un informēt par vakcīnām, to pieejamību, nozīmību un drošību. Arī reģionālajās slimnīcās ir uzsākta medicīnas darbinieku vakcinācija.

Liene Užule,

LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja