Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

VIDEO par Covid-19 izplatības ierobežošanu sociālās aprūpes centros

14. janvārī Latvijas Pašvaldības savienība rīkoja videokonferenci sociālās aprūpes centriem par aktuāliem Covid-19 ierobežošanas jautājumiem. Pasākumā piedalījās Labklājības ministrijas (LM) un Veselības ministrijas (VM) speciālisti.

Videoieraksts pieejams ŠEIT.

Videokonferencē lektori informēja par aktualitātēm epidemioloģiskās drošības prasību ievērošanā un praktiskiem aspektiem piemaksu kompensāciju nodrošināšanā.

LM speciālisti stāstīja par individuālo aizsardzības līdzekļu nodrošināšanu sociālās aprūpes centros. Lai mazinātu Covid-19 infekcijas riskus, katrā institūcijā jābūt ieviestai sistēmai, kā uzraudzīt darbinieku un iemītnieku veselības stāvokli, un par epidemioloģiskās drošības prasību precīzu ievērošanu un to ievērošanas kontroli atbild katras iestādes vadītājs personīgi. VM speciālisti iepazīstināja ar vakcinācijas organizatoriskajām aktualitātēm.

Sanāksmē runāja arī par praktiskiem aspektiem piemaksu kompensāciju nodrošināšanā. Kā zināms, valsts kompensē pašvaldībām 50% no izdevumiem, kas rodas saistībā ar piemaksām sociālajā aprūpē iesaistītajam personālam, kurš nodrošina Covid-19 klientu un kontaktpersonu aprūpi.

Attālinātajā konferencē aicinātas piedalīties pašvaldības atbildīgās amatpersonas un  ilgstošas sociālās aprūpes iestāžu darbinieki un citi sociālās jomas eksperti.

Plašāka informācija pieejama videoierakstā un zemāk pievienotajā prezentācijā.

Ilze Rudzīte,

LPS padomniece veselības un sociālajos jautājumos

Par situāciju sociālās aprūpes centros