Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

VIDEO par sejas masku lietošanu klātienes mācību laikā

14. janvārī Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu (BKUS) rīkoja semināru “Par sejas masku lietošanu klātienes mācību laikā”, kurā eksperti informēja par sejas masku lietošanu mācību laikā skolēniem un skolotājiem, kā arī par telpu higiēnas prasībām izglītības iestādēs. Semināru vadīja LPS padomniece izglītības un kultūras jautājumos Dr. sc. admin. Ināra Dundure.

Semināra videoieraksts pieejams ŠEIT.

BKUS virsārste, sertificēta bērnu pneimonoloģe, pediatre, bronhoskopijas speciāliste Renāte Snipe, pastāstīja par sejas masku lietošanu izglītības iestādēs mācību stundās un ārpus tām. Viņa arī informēja par rīcību gadījumos, kad skolēni sūdzas par grūtībām, medicīniskajiem aspektiem, briļļu lietošanu, kā arī praktiskiem masku lietošanas aspektiem, ilgumu, maiņu u. tml.

Ieteikumus izglītības iestādēm masku lietošanā skolās sniedza arī Valsts izglītības satura centra pārstāve Liene Bērziņa.

Veselības inspekcijas Sabiedrības veselības departamenta vadītāja Solvita Muceniece raksturoja higiēnas prasību nodrošināšanu izglītības iestādēs.

Semināra noslēgumā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Civilās aizsardzības pārvaldes Resursu pārvaldīšanas nodaļas vecākais inspektors Uldis Ķevers informēja par iestāžu apgādi ar individuālajiem aizsardzības līdzekļiem.

Seminārā piedalījās skolu medicīnas personāls, pašvaldību pārstāvji, izglītības iestāžu vadības pārstāvji, pedagogi.

Plašāka informācija pieejama videoierakstā un zemāk pievienotajās prezentācijās.

Ināra Dundure,

LPS padomniece izglītības un kultūras jautājumos, Dr. sc. admin.

Ieteikumi mutes un deguna aizsega lietošanai izglītības iestādē
Higiēnas prasības izglītības iestādēm