Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

VIDEO par vakcināciju pret Covid-19 sociālās aprūpes centros

18. janvārī norisinājās Latvijas Pašvaldību savienības rīkotā videokonference par vakcināciju pret Covid-19 sociālās aprūpes centros, kā arī par ātro testu nodrošināšanu. Pasākumu vadīja LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

Pasākuma VIDEO iespējams noskatīties ŠEIT!

G. Kaminskis savā uzrunā uzsvēra, ka institūcijām šobrīd ļoti svarīgs ir skaidrs, plānots un saprotams vakcinācijas algoritms, tāpēc nepieciešama gan spēcīga sadarbība, gan efektīva informācijas apmaiņa un komunikācija visām iesaistītajām pusēm. Tieši šis vakcinācijas process sociālās aprūpes centros būs kā lakmusa papīrs, kas parādīs valsts, pašvaldību un privāto institūciju sadarbību efektīva rezultāta sasniegšanai. Jo tieši sociālās aprūpes centri aptver dažādas iedzīvotāju grupas – mediķus, darbiniekus, iedzīvotājus, augsta riska grupas, seniorus.

Pasākumā tika uzsvērts, ka pašvaldībām šajā procesā ir svarīgi saprast skaidru vakcinācijas plānu, konkrētus uzdevumus un nepieciešamos resursus. Tāpat sociālās aprūpes centriem ļoti būtiska ir vienota pieeja, proti, vadlīnijas par kontrindikācijām, rīcību ar Covid-19 pārslimojušiem, par ārstniecības personām, kuras sniegs atzinumu par to, ka cilvēku drīkst vakcinēt, kā arī kad, kam un kāda informācija sniedzama par vakcinējamām personām (iemītniekiem) – iesniedzamie saraksti, iepriekš sagatavojamie dokumenti. Tāpat nav skaidrs, kas un kā vakcinē, piemēram, gulošos centru iemītniekus.

Videokonferencē kopumā par vakcinācijas norisi Latvijā pastāstīja Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis un Nacionālā veselības dienesta vadošā eksperte veselības aprūpes jautājumos Līga Gaigala.

Savukārt par ātro testu nodrošināšanu sociālās aprūpes centros informēja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes pārstāvis Sergejs Ņikišins.

Plašāka informācija pieejama zemāk pievienotajās prezentācijās.

Ilze Rudzīte,

LPS padomniece veselības un sociālajos jautājumos

Informācija sociālās aprūpes centriem par vakcinācijas stratēģijas īstenošanu
Ātrais tests SARS-CoV-2 vīrusa antigēna noteikšanai Covid-19 diagnostikā