Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

VIDEO: tikšanās ar ekonomikas ministru par atbalstu uzņēmējiem un ekonomisko situāciju

12. februārī Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) un Ekonomikas ministrija (EM) rīkoja videokonferenci par valsts atbalstu uzņēmējiem. Pasākumā piedalījās ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs, pašvaldību vadītāji un pārstāvji un uzņēmēji. Videokonferenci vadīja LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

Pasākuma videoierakstu iespējams noskatīties ŠEIT.

Videokonferencē klātesošie pārrunāja pašreizējo ekonomisko situāciju pašvaldībās, diskutēja par uzņēmēju noskaņojumu un priekšlikumiem situācijas efektīvākai risināšanai, kā arī informēja par valsts atbalsta programmām.

Ekonomikas ministrs J. Vitenbergs ieskicēja uzņēmējiem pieejamo valsts atbalstu, lai pārvarētu Covid-19 pandēmijas sekas. Viņš aicināja pašvaldības aktīvi informēt, sadarboties un iesaistīt vietējos uzņēmējus, lai varētu mērķtiecīgāk un pilnā apmērā sniegt nepieciešamo atbalstu krīzes laikā.

Pašvaldību vadītāji ministram uzsvēra nepieciešamību risināt samilzušās tirdzniecības nozares problēmas, ņemot vērā valstī noteiktos stingros ierobežojumus. Būtu efektīvāk jāizvērtē un jānosaka šie ierobežojumi, ņemot vērā tieši vietējo tirgotāju, Latvijas mazo un vidējo uzņēmēju situāciju novados. Liels izaicinājums uzņēmējdarbībai ir augstie komunālie maksājumi un nomas maksas. Pašvaldības jau iespēju robežās nodrošina uzņēmējiem nomas maksas atlaides, tomēr daudziem privātajiem uzņēmējiem ir problēmas. Tāpat pašvaldības pauda gatavību palīdzēt un identificēt tos šķēršļus, kāpēc uzņēmēji nepiesakās vai nesaņem valsts noteikto atbalstu.

Pašvaldības uzsvēra arī skaistumkopšanas nozares skaudro situāciju un rosināja nekavēties ar risinājumu, jo šobrīd noteiktie ierobežojumi varētu veicināt ēnu ekonomiku, ko ilgtermiņā būs sarežģīti novērst. Tāpat pašvaldības ministram uzsvēra, ka svarīgi ir arī mājokļu politikas, enerģētikas, zaļā koridora, Eiropas Savienības atbalsta mehānismu un grantu shēmu jautājumi.

Videokonferences otrajā daļā EM Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta direktors Kristaps Soms prezentēja valsts atbalsta programmas uzņēmējiem un atbildēja uz interesentu jautājumiem.

Andra Feldmane,

LPS padomniece uzņēmējdarbības jautājumos

Liene Užule,

LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja,

padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Pieejamais atbalsts COVID 19 seku pārvarēšanai