Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldības un Vakcinācijas projekta birojs vienojas par turpmāko rīcību vakcinācijas centru izveidē

23. martā Latvijas Pašvaldību savienība rīkoja kārtējo iknedēļas pašvaldību vadības un pārstāvju tikšanos ar Vakcinācijas projekta biroja vadību, lai pārrunātu aktualitātes un vienotos par turpmāko rīcību masu vakcinācijas centru izveidē pilsētās un novados.

Tikšanās reizē SIA “Ziemeļkurzemes Reģionālā slimnīca” Valdes priekšsēdētājs Juris Lācis prezentēja Ventspilī izveidoto masu vakcinācijas punktu un dalījās noderīgā pieredzē. Prezentācija pievienota zemāk.

Savukārt valdībā šonedēļ plānots izskatīt un apstiprināt grozījumus MK noteikumos nr. 360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", kas paredzēs pašvaldību iesaisti vakcinācijas organizēšanā.

Kā informēja Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča, visi izdevumi, kas būs radušies saistībā ar masu vakcinācijas centru izveidi, tiks kompensēti no valsts budžeta līdzekļiem. Pašvaldības aicinātas uzskaitīt visus radušos izdevumus, lai birojs varētu apkopot šo informāciju.

Pašlaik birojs aktīvi strādā pie vakcinācijas laika plāna, ko prezentēs valdībā, ņemot vērā prioritāro grupu vakcinēšanas norisi. Vienlaikus biroja pārstāvji atgādina: ja novadā ir izveidots masu vakcinācijas centrs, arī izbraukuma vakcinācija mājās joprojām varēs notikt. Vakcinācija mājās sāksies 25. martā. Pašvaldības aicina pakalpojuma sniedzējus vērsties pašvaldībā un savstarpēji koordinēt darbību.

Pašvaldības ļoti aktīvi strādā gan pie vakcinācijas centru izveides, gan ar to saistītiem jautājumiem un lēmumu pieņemšanas. Pašlaik visās lielajās pilsētās vakcinācijas centri praktiski jau ir iekārtoti un gatavi darbam. Prognozējams, ka jau no 1. aprīļa centros varēs notikt iedzīvotāju vakcinācija, ja būs pieejamas vakcīnas.

Kā norādīja E. Juhņēviča, joprojām galvenais izaicinājums ir personāla piesaiste. Nacionālais veselības dienests (NVD) ir atlasījis pakalpojuma sniedzējus visās teritorijās, un šim konkrētajam pakalpojuma sniedzējam jāpiesaista personāls. Rīgas Stradiņa universitāte nodrošinās nepieciešamās mācības vakcinētājiem. Lai arī process ir sarežģīts, personāla jautājums tiekot risināts. Tāpat NVD ir publicējis jauno Vakcinācijas rokasgrāmatu, kas paredzēta pakalpojuma sniedzējiem.

Liene Užule,

LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja,

padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Masu vakcinācijas punkta izveide Ventspilī