Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Seminārs “Pārmaiņas: cik esam tām gatavi?”

2021. gada 8. aprīlī notika Latvijas Pašvaldību savienības un Latvijas Pašvaldību sociālo dienestu vadītāju apvienības (LPSDVA) organizēts seminārs “Pārmaiņas – cik esam tām gatavi?”. Seminārā piedalījās pašvaldību sociālo dienestu vadītāji un darbinieki, arodbiedrību un Labklājības ministrijas pārstāvji, kā arī citi interesenti.

Atklājot semināru, LPS padomniece veselības un sociālajos jautājumos Ilze Rudzīte akcentēja, cik svarīga ir informācijas apmaiņa, speciālistu padomi un ieteikumi šobrīd, kad līdz administratīvi teritoriālās reformas īstenošanai ir atlikuši vien daži mēneši un valda neziņa par daudziem jautājumiem, kas saistīti ar darba organizēšanu jaunajos novados. Informācija un zināšanas var palīdzēt būt gatavākiem pārmaiņām, kas neizbēgami skars gandrīz ikvienu pašvaldības iestādi šovasar.

Latvijas Pašvaldību sociālo dienestu vadītāju apvienības Valdes priekšsēdētāja, Saldus novada pašvaldības aģentūras “Sociālais dienests” direktore Ina Behmane aicināja sociālo dienestu vadītājus arī pašiem būt aktīviem un iesaistīties ar savu pienesumu, iesniedzot papildinājumu priekšlikumus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotajai metodikai jaunveidojamo novadu pašvaldību darbības uzsākšanai. Tas palīdzētu jauno novadu deputātiem veidot izpratni par sociālo dienestu nozīmīgo lomu un sociālā darba specifiku.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības jurists, darba tiesību konsultants Kaspars Rācenājs sniedza semināra dalībniekiem labu kopskatu par darba tiesisko attiecību aspektiem gaidāmās reformas kontekstā, īpaši vēršot uzmanību uz tām Darba likuma normām, kas jāievēro, ja darba devējs nolemj uzteikt darba līgumu. Savukārt supervizore, kognitīvi biheiviorālās terapijas speciāliste Sandra Lāce palīdzēja klausītājiem izprast pārmaiņu procesa psiholoģiskos aspektus un dalījās praktiskos ieteikumos, kā akceptēt pārmaiņas, integrēt tās savā dzīvē un nepazaudēt ticību sev, izprotot savas emocijas un rīcību pārmaiņu brīžos. S. Lāces prezentācija pievienota zemāk.

Pēc semināra notika Latvijas Pašvaldību sociālo dienestu vadītāju apvienības kopsapulce. Tajā LPSDVA Valde sniedza biedriem pārskatu par paveikto 2020. gadā un ieskicēja šā gada darba plānus.

Seminārs notika projekta “Cienīgs darbs sociālās jomas darbiniekiem Latvijā” ietvaros. Projekts tiek īstenots ar Norvēģijas finanšu instrumenta 2014–2021 programmas “Sociālais dialogs – cienīgs darbs” finansiālo atbalstu.

Ilze Rudzīte,

LPS padomniece veselības un sociālajos jautājumos

Ligita Pudža,

LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos

 

Semināra “Pārmaiņas – cik esam tām gatavi?” programma
Kā būt pieaugušam pārmaiņu situācijās, S. Lāces prezentācija
LPSDVA 2020. gada pārskats