Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Videoseminārs par valsts un pašvaldību pakalpojumu fokusa maiņu

8. aprīlī LPS organizēja tiešsaistes semināru par valsts un pašvaldību pakalpojumu fokusa maiņu, aicinot tajā piedalīties pašvaldību pakalpojumu organizētājus, sniedzējus un atbildīgās personas. Seminārs norisinājās MS Teams platformā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) prezentāciju par pakalpojumu politikas nākotnes redzējumu sniedza Valsts pārvaldes pakalpojumu attīstības departamenta Valsts pārvaldes pakalpojumu politikas plānošanas un izveides nodaļas biznesa procesu analītiķis Normunds Grigus. Viņš ieskicēja VARAM nospraustos virzienus, kas saistīti ar pakalpojumu attīstību, akcentējot daudzkanālu piegādi un valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru (VPVKAC) izveidi. Šobrīd Latvijā ir 122 VPVKAC, bet to skaitu iecerēts palielināt līdz 587, izmantojot bibliotēku tīklu. Ministrija plāno nākotnē intensīvāk virzīties uz e-pakalpojumiem un digitālajiem jeb d-pakalpojumiem, ar kuru palīdzību risināt dažādas dzīves situācijas. Pakalpojumi būs gan adaptīvi, gan reaktīvi, gan proaktīvi.

Sarunas turpinājums – nākamnedēļ, 14. aprīlī plkst. 15 – par jaunu valsts pārvaldes pakalpojumu nodrošināšanas sistēmu.

Guntars Krasovskis,

LPS padomnieks informācijas tehnoloģiju jautājumos