Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldību vadītāju videotikšanās ar Vakcinācijas projekta biroju

30. martā LPS rīkoja kārtējo iknedēļas pašvaldību vadītāju tikšanos ar Vakcinācijas projekta biroja pārstāvjiem, lai pārrunātu aktualitātes masu vakcinācijas centru izveidē. Sarunu vadīja LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

Šajā tikšanās reizē Vakcinācijas projekta biroju pārstāvēja vakcinācijas procesa koordinators Edgars Labsvīrs, kurš pastāstīja par trīs līmeņu vakcinācijas centriem, vakcinācijas jaudām un tempu, ko nosaka vakcīnu pieejamība. Atbilstoši piegāžu prognozēm aprīļa sākumā un beigās tiks piegādāts lielāks vakcīnu apjoms, tāpēc nepieciešami lielie centri vietās, kur ir vairāk iedzīvotāju.

Šobrīd problēma ir nevis centru izveidē un iekārtošanā, bet vakcinējamo skaita ziņā, tāpēc iedzīvotāji tiek aicināti aktīvāk pieteikties vai nu vietnē www.manavakcina.lv, vai pa tālruni 8989 vai pie sava ģimenes ārsta.

Līdz ar lielāku vakcīnu apjomu vakcinēšanas tempi palielināsies ne tikai jau atvērtajās prioritārajās grupās, bet arī raitāk plānots vērt vaļā nākamās iedzīvotāju grupas: personas, kas dzīvo vienā mājsaimē ar hroniski slimiem bērniem un bērniem ar zemu imunitāti, personas, kuras mājās aprūpē smagi slimus cilvēkus, personas 60–70 gadu vecumā, kā arī pirmsskolas, speciālās izglītības iestāžu un 1.–6. klašu pedagogi un darbinieki, kuri, veicot darba pienākumus, nonāk ciešā saskarē ar bērniem.

Pašvaldībām visi izdevumi, kas radušies saistībā ar masu vakcinācijas centru izveidi, tiks kompensēti no valsts budžeta līdzekļiem, tāpēc tie rūpīgi jāuzskaita. Finanšu ministrija paredzējusi šos izdevumus segt no iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārpildes, taču pašvaldības un LPS aicina valdību meklēt citus risinājumus.

Pašvaldību vadītāju tikšanās ar Vakcinācijas projekta biroju paredzēta arī nākamnedēļ – 7. aprīlī plkst. 11 MS Teams platformā.

Gunta Klismeta,

LPS Komunikācijas nodaļas redaktore