Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

VIDEO par jaunu valsts pārvaldes pakalpojumu nodrošināšanas sistēmu

Turpinot semināru ciklu par valsts un pašvaldību pakalpojumiem, 14. aprīlī LPS aicināja uz videokonferenci pašvaldību pārstāvjus, kuri ir atbildīgi par pašvaldību pakalpojumu organizēšanu un sniegšanu, kā arī valsts un pašvaldības vienoto klientu apkalpošanas centru (VPVKAC) darbiniekus (videoieraksts šeit).

Atgādināsim, ka 1. aprīlī LPS sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) rīkoja videokonferenci “Pašvaldību pakalpojumu apraksti un ATR” (videoieraksts šeit), kurā tika izskatīti pašvaldību pakalpojumu apraksti portālā latvija.lv administratīvi teritoriālās reformas ietekmē, kā arī universālie šabloni. Savukārt 8. aprīlī rīkotajā seminārā par valsts un pašvaldību pakalpojumu fokusa maiņu VARAM sniedza prezentāciju par pakalpojumu politikas nākotnes redzējumu, akcentējot daudzkanālu piegādi, VPVKAC izveidi un virzību uz e-pakalpojumiem un digitālajiem jeb d-pakalpojumiem.

Šajā reizē videokonferencē tika izskatīts VARAM sagatavotais konceptuālais ziņojums “Par jaunu valsts pārvaldes pakalpojumu nodrošināšanas sistēmu”, ar kuru pašvaldību pārstāvjus pirmo reizi ministrija iepazīstināja LPS Reģionālās attīstības un sadarbības komitejā 22. janvārī (video šeit).

Konceptuālajā ziņojumā uzsvērta “vienas pieturas” principa iedzīvināšana valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru tīkla izveidei, pakalpojumu pieejamības uzlabošana, centralizēta pakalpojumu pārvaldība un iespēja iedzīvotājiem izvēlēties piemērotāko kanālu pakalpojumu saņemšanai. Ziņojumā piedāvātas divas finanšu alternatīvas šīs sistēmas ieviešanai, un VARAM priekšlikums ir izvēlēties ziņojuma IV sadaļā ietverto B risinājumu. Tas paredz 1. līmeņa pakalpojumu atbalsta sniegšanu un pieteikumu pieņemšanu no iestādēm (VID, VSAA, NVA u. c.) un piemaksu bibliotekāriem vai citiem darbiniekiem, kas veic 2. kārtas VPVKAC pakalpojumu sniegšanu, tāpat finansējumu apmācību veikšanai VPVKAC darbiniekiem un materiāltehniskā nodrošinājuma iegādei.

Guntars Krasovskis,

LPS padomnieks informācijas tehnoloģiju jautājumos

Gunta Klismeta,

LPS Komunikācijas nodaļas redaktore