Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Seminārs par metodiku jaunveidojamo novadu pašvaldību darbības uzsākšanai

29. jūnijā notika Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) tiešsaistes seminārs, kurā tika sniegta informācija par papildinājumiem “Metodikā 2021. gada jaunveidojamo novadu pašvaldību darbības uzsākšanai”, kā arī cita pašvaldībām aktuāla informācija jaunizveidoto pašvaldību darbības uzsākšanai. Seminārā piedalījās arī Uzņēmumu reģistra, Valsts ieņēmumu dienesta un Valsts valodas centra pārstāvji, kuri atbildēja uz pašvaldības interesējošiem jautājumiem.

VARAM saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu ir sagatavojusi un periodiski atjaunina “Metodiku 2021. gada jaunveidojamo novadu pašvaldību darbības uzsākšanai”. Ministrija papildinājusi un precizējusi metodiku ar vairākiem jautājumiem: 1) Valsts valodas centra sniegtajiem ieteikumiem pašvaldību iestāžu nosaukumu veidošanā, 2) Iepirkumu uzraudzības biroja ieteikumiem iepirkumu organizēšanā, 3) par pārskatu iesniegšanu, 4) par kontu pārvaldību un finanšu līdzekļu pārņemšanu, 5) par gada pārskatu sagatavošanu, 6) par grozījumu izdarīšanu valsts amatpersonu sarakstos un citiem jautājumiem.

Semināra videoieraksts pieejams LPS vietnes www.lps.lv sadaļā “Tiešraides, videoarhīvs – Videoarhīvs” vai šeit.

Lāsma Ūbele,

LPS padomniece finanšu un ekonomikas jautājumos