Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Mācību organizēšanai klātienē svarīgi paaugstināt vakcinēto pedagogu īpatsvaru!

Lai jaunais mācību gads rudenī atsāktos klātienē, svarīgi panākt pēc iespējas augstāku pret Covid-19 vakcinēto pedagogu īpatsvaru, tāpēc ir būtiski izmantot visas valsts nodrošinātās vakcinēšanās iespējas.

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) aktīvi iesaistās Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) organizētajās starpinstitucionālās darba grupas sanāksmēs, kur tiek apspriesti priekšlikumi ar veselības nozares speciālistiem, lai izstrādātu kārtību drošai mācību gada sākšanai klātienē.

Gatavojoties jaunajam mācību gadam, izvērtējami tādi aspekti kā izglītības iestādēs nodarbināto un arī izglītojamo vakcinācija, testēšana, izglītības iestāžu telpu platība un gaisa kvalitāte, mutes un deguna aizsegu lietošana un citi aspekti. Vienlaikus jāņem vērā, ka ierobežojumu mazināšana izglītības jomā lielā mērā būs atkarīga no veselības ekspertu viedokļiem.

Ņemot vērā, ka publiskajā telpā tiek izplatīta dažāda informācija par vakcīnām, kas nereti ir maldīga un apzināti sagrozīta, aicinām kritiski izvērtēt to un ieklausīties medicīnas nozares profesionāļos.

 

Objektīvu un uz faktiem balstītu informāciju par vakcināciju aicinām izplatīt izglītības iestāžu pedagogiem, atbalsta personālam un tehniskajam personālam.

 

1.           Sižets par vakcināciju. LTV1 raidījums “De facto”, 2021. gada 20. jūnijs:

https://replay.lsm.lv/lv/ieraksts/ltv/223286/trukst-datu-par-pedagogu-vakcinesanos-dazadas-skolas-un-regionos

2.           Intervija ar Veselības ministrijas galveno infektologu, profesoru Ugu Dumpi:

https://replay.lsm.lv/lv/ieraksts/ltv/222783/intervija-ar-paula-stradina-kliniskas-universitates-slimnicas-infektologu-lu-profesoru-ugu-dumpi

3.           Intervija ar infektoloģi Daci Zavadsku, Ģimenes vakcinācijas centra vadītāju, Bērnu slimību klīnikas 7. nodaļas bērnu infektoloģi, hepatoloģi, Rīgas Stradiņa universitātes Pediatrijas katedras docenti, Latvijas Bērnu infektologu biedrības viceprezidenti, Latvijas Infektologu un hepatologu biedrības biedri, ESPID (European Society for Pediatric Infectious Diseases) biedri, CEVAG (Central European Vaccination Awareness Group) biedri, Latvijas valsts pārstāvi:

https://xtv.lv/rigatv24/video/4OW7qmaz7vY-zavadska_jebkuram_medikamentam_ir_plusi_un_minusi