Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldību pārstāvjus iepazīstina ar jauno Bāriņtiesu informācijas sistēmu

Lai iepazīstinātu pašvaldību pārstāvjus ar jaunizveidotās Bāriņtiesu informācijas sistēmas darbību un pāreju uz tās turpmāku izmantošanu, atsaucoties Labklājības ministrijas aicinājumam, Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) trešdien, 28. jūlijā, organizēja tiešsaistes sanāksmi.

Sanāksme organizēta, ņemot vērā plānoto bāriņtiesu pāreju no darba Nepilngadīgo personu atbalsta informācijas sistēmā (NPAIS) uz darbu Bāriņtiesu informācijas sistēmā un nodrošinātu, ka informācija savlaicīgi un pienācīgā kārtā sasniegtu visas pašvaldības un bāriņtiesas.

Ņemot vērā, ka bāriņtiesām turpmāk būtu jānodrošina iespēja strādāt pašām savā informācijas sistēmā, proti, Rīgas bāriņtiesai izstrādātājā informācijas sistēmā (vai pēc tās parauga izstrādātā informācijas sistēmā), nevis NPAIS, uzņēmums SIA “ZZ dats” sadarbībā ar pašvaldību pārstāvjiem, kā arī konsultējoties ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centru, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju un Labklājības ministriju, ir uzsācis priekšdarbus, lai no 2022. gada 1. janvāra bāriņtiesām būtu iespējams strādāt Bāriņtiesu informācijas sistēmā, kas veidota pēc Rīgas bāriņtiesas informācijas sistēmas (BARIS) parauga.

Gadījumos, ka pašvaldībai nav iespējams nodrošināt iespēju tās bāriņtiesai lietot Bāriņtiesu informācijas sistēmu, pašvaldības bāriņtiesa, kā līdz šim, veic manuālu datu apstrādi vecajā NPAIS.

Paralēli notiks NPAIS pilnveidošana, un tā turpmāk kalpos tikai kā datu intgegrators, nevis datu reģistrs, un tā neaizstās atsevišķas iestādes reģistrus. Plānots, ka jaunās NPAIS izstrāde un ieviešana tiks pabeigta līdz 2025. gadam. Tāpat Labklājības ministrija sadarbībā ar “ZZ dats” plāno 2022. gadā uzsākt darbu, lai papildinātu bāriņtiesu informācijas sistēmas funkcionalitāti, tajā skaitā ar Audžuģimeņu informācijas sistēmas moduli un ar Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas iespējām īstenot funkcionālo pārraudzību, izmantojot Bāriņtiesu informācijas sistēmu.

ZZ dats prezentācija
LM prezentācija