Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Seminārā pārrunās administratīvi teritoriālās reformas ietekmi uz pašvaldību darbiniekiem

Lai pārrunātu, ar kādām pārmaiņām saskaras un turpmāk saskarsies pašvaldību darbinieki, Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību darbinieku arodbiedrību 24. septembrī rīko semināru “Sociālais dialogs – cienīgs darbs”.

Pēc administratīvi teritoriālās reformas stāšanās spēkā aktualizējas jautājumi par darba tiesiskajām attiecībām, piemēram, iespējamie juridiskie strīdi saistībā ar darbinieku neobjektīvu novērtēšanu pirms darbinieku pārņemšanas jaunajā pašvaldībā, vai arī nav bijusi precīzi definēta darba attiecību pārtraukšana. Tāpat aktualizējas jautājumi par sociālajām garantijām darbiniekiem un jaunu darba koplīgumu pieņemšana.

Darbiniekiem un darba devējiem jāspēj pielāgoties dažādiem apstākļiem un sarunu partneriem, lai sasniegtu vēlamo rezultātu. Kā izvairīties no  konflikta un panākt mierīgu izlīgumu?

Seminārā tiks aplūkoti arī citi faktori, kas būtiski ietekmē darba tiesiskās attiecības, savstarpējo komunikāciju un darba vidi kopumā.

Seminārs būs skatāms LPS vietnes www.lps.lv sadaļā “Tiešraides, videoarhīvs – Tiešraide” vai ŠEIT.

Jautājumus semināra laikā varēs sūtīt uz e-pasta adresi tiesraide@lps.lv.

Jautājumu gadījumā lūdzam sazināties ar Latvijas Pašvaldību darbinieku arodbiedrību – projekta vadītāju Inesi Lāčaunieci, tel. 29277535, e-pasts lpda@lbas.lv.

Pasākums tiek īstenots ar Norvēģijas finanšu instrumenta 2014–2021 programmas “Sociālais dialogs – cienīgs darbs” finansiālu atbalstu.