Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

30.aprīlī - Lielā Talka

Šī gada 30.aprīlī jau 15.reizi Latvijā notiks Lielā Talka, kuras laikā ikviens ir aicināts sakot un labiekārtot gan savas mājas apkārtni, gan arī vietas savas pašvaldības teritorijā. Par Lielās talkas 2022.gada vadmotīvu ir izvēlēts skolēnu konkursa laureātu sauklis “Celies, posies, iesaisties!”

Līdzīgi kā pagājušajā gadā, arī šogad tiks saglabāts SOLO (tai skaitā DUO un Ģimenes) talkas formāts, kā arī tradicionālās daudzskaitlīgās talkas, ievērojot tā brīža valstī noteiktos pulcēšanās noteikumus. Savukārt tuvojoties talkai, tiks atvērtas Lielās Talkas kartes, kurās būs iespējams atzīmēt savu atkritumu savākšanas, labiekārtošanas un SOLO talku.

"Lai gan Lielās Talkas pirmsākumos galvenais uzsvars tika likts uz atkritumu savākšanu, pēdējo gadu laikā ar vien vairāk uzsveram arī ciešo saikni starp vides un cilvēka veselību, un to, kā ikdienas ieradumu var atstāt labvēlīgu ietekmi uz apkārtējo vidi. Ir patiess prieks, ka šie jautājumi kļūst aktuālāki arvien plašākā cilvēku lokā, jo tikai visi kopā varam sasniegt augstus mērķus. Tāpēc arī šogad, atzīmējot Lielās Talkas 15. gadu, vienosimies kopīgās aktivitātēs, lai ar labiem darbiem un gaišām domām padarītu savu apkārtni zaļāku," norāda Lielās Talkas korodinatore Vita Jaunzeme.

Atbalstot Lielo Talku, Latvijas pašvaldību savienība aicina arī pašvaldības turpināt iesaistīties šajā aktivitātē, jo bez tām un iedzīvotāju iesaistes, Lielās Talkas kustība nevarētu pastāvēt.