Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS organizē izglītības pārvalžu vadītāju sanāksmi

Lai pārrunātu aktuālos jautājumus pēc administratīvi teritoriālās reformas un grozījumus Izglītības likumā, Latvijas Pašvaldību savienība 12. un 13.maijā organizē Latvijas izglītības pārvalžu vadītāju sanāksmi.

Pasākums notiks Liepājā.

Pēc administratīvi teritoriālās reformas, kas stājās spēkā 2021.gada 1.jūlijā, Latvijā ir 43 pašvaldības iepriekšējo 119 vietā, un reformas rezultātā reorganizētas tika arī izglītības pārvaldes.

Savukārt grozījumi Izglītības likuma 17.pantā paredz palielināt pašvaldību lomu un atbildību par izglītības attīstības stratēģijas izstrādi, pašvaldības sniedz atbalstu izglītības iestāžu darbības kvalitātes nodrošināšanai, tās apkopo un analizē informāciju par izglītības (izņemot augstāko izglītību) kvalitāti savā teritorijā un nodrošina pieejamu un kvalitatīvu izglītību savā teritorijā atbilstoši valsts noteiktajiem mērķiem un personas vajadzībām un organizē metodisko, zinātnisko, informatīvo un citāda veida intelektuālo atbalstu izglītojamiem, pedagogiem, izglītojamo vecākiem un izglītības iestādēm (izņemot augstskolas un koledžas) izglītības kvalitātes nodrošināšanai.

Seminārā notiks pašvaldību izglītības pārvalžu pieredzes apmaiņa par šo iestāžu darba organizāciju.

Sanāksmes darba kārtība