Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS un Izglītības un zinātnes ministrijas ikgadējās sarunas notiks 10.jūnijā

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) vadība piektdien, 10.jūnijā, ikgadējās sarunās ar Izglītības un zinātnes ministriju pārrunās pedagogu atalgojuma modeļa "Skolēns pašvaldībā" un skolēnu ēdināšanas jautājumus. Dalību sarunās apstiprinājusi arī izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.

Saistībā ar atalgojumu darba kārtībā ir jautājums gan par pedagogu atalgojuma modeli "Skolēns pašvaldībā", gan arī par pirmsskolas pedagogu darba samaksas pilnveidošanu - pirmskolas skolotāja vienas darba stundas izmaksas pielīdzināšanu pārējo vispārējās izglītības skolotāju vienas darba stundas izmaksa. Plānots pārrunāt arī rīcības plāna īstenošanas progresu pedagogu vakanču mazināšanai izglītības iestādēs, tostarp par augsti kvalificētu, kompetentu un uz izcilību orientētu pedagogu piesaisti un jaunas pedagogu sagatavošanas sistēmas ieviešanu, tā nostiprināšanu atbilstoši pilnveidotajam mācību saturam.

Ņemot vērā pieaugošās izmaksas par energoresursiem un straujo inflācijas kāpumu, sarunu darba kārtībā ir jautājums par skolēnu ēdināšanu nākamajā mācību gadā un viena skolēna ēdināšanas izmaksām.

Izglītības jomā pašvaldībām ir aktuāli jautājumi par aizņēmumiem jaunas pirmsskolas izglītības iestādes būvniecībai vai esošas pirmsskolas izglītības iestādes paplašināšanai, lai mazinātu pašvaldībā reģistrēto bērnu rindu uz vietām pirmskolas izglītības iestādēs. Tāpat darba kārtībā iekļauts jautājums par aizņēmumiem izglītības iestāžu vides modernizācijai, tostarp nodrošinot IKT un digitālo resursu kapacitāti.

Tikšanās ar ministri un ministrijas ekspertiem sāksies plkst.15.