Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldību speciālisti Kazdangā iepazīst seno parku un aleju kopšanas nianses

Trešdien, 20.jūlijā, Dienvidkurzemes novada Kazdangas pagastā norisinājās Latvijas Pašvaldību savienības organizētā semināru cikla "Kā saimniekot videi draudzīgi, ilgtspējīgi un kā veicināt klimatneitralitātes sasniegšanu" pirmais pasākums, kurā pašvaldību speciālistiem bija iespēja iepazīties ar seno parku un aleju kopšanas un atjaunošanas niansēm.

Šis bija pirmais no LPS organizēto piecu semināru cikla, kā mērķis ir, izstaigājot konkrētu maršrutu, apmainīties ar pieredzi, veicināt kopēju izpratni par dabas daudzveidību, ilgtspējīgu apsaimniekošanu un iespējām apsaimniekot dabas objektus, sabalansējot sociālās, ekonomiskās, vides funkcijas un reizē arī sasniegt klimatneitralitāti.

Seminārā par aizsargājamo dendroloģisko stādījumu apsaimniekošanu stāstīja Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektors Andrejs Svilāns, ar situāciju enerģētiskās šķeldas tirgū, iespējām un izaicinājumiem iepazīstināja Latvijas valsts mežu Enerģētisko koksnes produktu pārdošanas vadītājs Ojārs Keziks. Tāpat semināra dalībnieki varēja uzzināt par pašu Kazdangu un tās parku, kā arī piedalīties diskusijā par pieturvietām Kazdangas parkā.

Par LPS rīkoto pasākumu bija plaša interese - to apmeklēja kopumā 47 pašvaldību speciālisti.

Pārējie semināri notiks Ērģemē, Saulkrastos, Augšdaugavas novadā un Gulbenē.