Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Tiks veidota darba grupa skolu tīkla sakārtošanas jautājumu risināšanai

Lai risinātu ar skolu tīkla sakārtošanu saistītus jautājumus, tostarp analizējot līdz šim paveikto, tiks veidota pašvaldību un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ekspertu darba grupa - par to pirmdien, 16.janvārī, tikšanās laikā vienojās Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis un izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.

LPS no savas puses apliecināja ministrijai gatavību iesaistīties darba grupā, pieaicinot arī visu reģionu pārstāvjus. Tāpat LPS iesniegs tās rīcībā esošos datus un analītiku par līdzšinējo progresu ar skolu tīkla sakārtošanu un situāciju pašvaldībās.

Puses bija vienisprātis, ka tikai kopīgi sadarbojoties var panākt kopīgā mērķa sasniegšanu - nodrošināt bērniem Latvijā pēc iespējas kvalitatīvāku izglītību, no kā iegūs arī Latvijas tautsaimniecība.

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis: "Mēs esam gatavi meklēt kopīgus risinājumus, un tam ir jānotiek iesaistot pašvaldības - reģionus, pilsētas, novadus, lai izglītība būtu pēc iespējas kvalitatīvāka ikvienam bērnam un studentam, kurš dzīvo mūsu valstī."

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi par pāreju uz mācībām tikai latviešu valodā un pedagogu nodrošinājumu gan otrās svešvalodas mācīšanai gan vispārējiem mācību priekšmetiem, tāpat viens no risināmiem jautājumiem būs labvēlīgāku nosacījumu ieviešana pašvaldību aizņēmumiem, lai cita starpā tām ir iespēja attīstīt sporta infrastruktūru. Atsevišķas tikšanās vēl plānotas arī par izglītības digitalizācijas jautājumiem.

Pēc nedēļas, 23.janvārī, tikšanās ar izglītības un zinātnes ministri plānota plašākā lokā – LPS Izglītības un kultūras komitejā.