Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Tiešraide 31. oktobrī “Virtuālie asistenti pašvaldībās”

Norises datums: 31. oktobris

Norises laiks: plkst. 13–14

Norises vieta: LPS mītne (Rīgā, Mazajā Pils ielā 1, 4. stāva zālē)

Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar Kultūras informācijas sistēmu centru (KISC) šā gada 31. oktobrī organizēja videotiešraidi par virtuālo asistentu (sarunu botu) projektu un ieviešanas iespējām pašvaldībās.

Uzņēmuma "Tilde" pārstāvis Kaspars Kauliņš iepazīstināja ar mākslīgā intelekta (botu) izveidošanas vēsturi, to paaudzēm un pielietošanas iespējām. Savukārt KISC pārstāvis Jānis Ziediņš pastāstīja par ERAF projektā "Mašīntulkošana 2.0" sasniedzamajiem rezultātiem un kādas iespējas ir pašvaldībām sākt ieviest jaunu pakalpojuma veidu - mākslīgo intelektu. 

Tām pašvaldībām, kuras ir iesaistītas Valsts kancelejas ERAF projektā par tīmekļvietņu vienotas platformas (TVP) izveidi, tām būs iespēja reizē ar platformu savai mājas lapai saņemt arī sarunubotu. Tās pašvaldības, kuras nav TVP dalībnieces un vēlas veidot savu botu, tad ir pieejama Hugo.lv platformas Bāzes virtuālā asistenta funkcionalitāte – piekļuve sistēmai, zināšanu bāzēm, integrācijas iespējām, tomēr scenāriju, vizuālā tēla veidošana jāveic iestādei pašu spēkiem, vai piesaistot ārējo izstrādātaju/konsultantu palīdzību.

Plašāk skatiet pievienotajā prezentācijā vai tiešraides video ierakstā (sadaļā "Tiešraides, Videoarhīvs - Videoarhīvs).

 

Virtuālo asistentu koplietošanas pakalpojums valsts pārvaldes valodu tehnoloģiju platformā Hugo.lv