Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldību bērnudārzos ārkārtas situācijas laikā būtiski samazinājies bērnu skaits

Foto: Ādažu novada pašvaldība

 

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) apkopotā informācija liecina, ka pašvaldību pirmsskolas izglītības iestādēs būtiski samazinājies bērnu skaits, kuri apmeklē bērnudārzu. Pašvaldības ļoti atbildīgi ievēro valdības noteiktos ierobežojumus, regulāri apzina situāciju, nodrošina iedzīvotājiem visu nepieciešamo informāciju un atbalstu.

Ņemot vērā valdības izsludināto ārkārtējo situāciju, lai ierobežotu koronavīrusa Covid-19 izplatību, lielākā daļa pirmsskolas izglītības iestāžu (PII) organizē darbu dežūrgrupās vai mazākās grupās, kā tas notiek vasaras sezonā. Tāpat vairākās pašvaldībās jau no 13. marta PII ir slēgtas, jo tajās nav apmeklējuma. Pašvaldības nepārtraukti veic bērnu skaita monitoringu, lai pieņemtu datos balstītus un atbildīgus lēmumus. Mazākās pašvaldības regulāri apzina iespējas bērniem palikt mājās.

Kā liecina LPS apkopotie dati, Rīgā 13. martā PII apmeklēja 39%, bet šonedēļ galvaspilsētā bērnudārzu apmeklējums provizoriski samazinājies par 10%. Valmierā šobrīd bērnudārzus apmeklē 175 bērni, kas ir 11% no kopējā bērnu skaita (1625), bet divos bērnudārzos apmeklējums ir 26–28%.

Liepājā šajās dienās PII apmeklē 20% jeb 698 no 3450 bērniem. Vairākos bērnudārzos no 11 vai 12 grupām pašlaik strādā 3–4 dežūrgrupas. Cēsīs no 1283 pirmsskolas vecuma bērniem bērnudārzus pašlaik apmeklē 133 bērni, no 55 PII grupām strādā 39.

Jelgavas pilsētā 13. martā pašvaldības un privātos bērnudārzus apmeklēja 30% bērnu, bet šonedēļ – apmēram 20%. Savukārt Jelgavas novadā pirmsskolas izglītības iestādēs atrodas 10% no visiem pirmsskolas vecuma bērniem.

Rēzeknes pilsētā šajā nedēļā bērnudārzus apmeklē 19% bērnu. Balvu novada pilsētās PII šajās dienās apmeklē 20–25%, bet attālākās apdzīvotās vietās – līdz 10% bērnu. Alūksnes novadā vidēji bērnudārzos ir 20% bērnu, bet 5 izglītības iestādes ir slēgtas. Vienā no lielākajiem Latvijas novadiem –  Rēzeknes novadā – nozīmīga daļa PII ir slēgtas vai tās apmeklē ļoti maz bērnu.

LPS uzsver, ka šonedēļ ir skolēnu brīvlaiks, līdz ar to arī daudz pirmsskolas vecuma bērnu paliek mājās kopā ar vecākiem vai vecvecākiem.

 

Informāciju sagatavojusi:

Liene Užule

Komunikācijas nodaļas vadītāja,

padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Latvijas Pašvaldību savienība

Mobilais tālrunis: +371 26519920

Liene.uzule@lps.lv

 

www.lps.lv

Twitter: @lps_lv; @LPSBrux

Facebook: @PasvaldibuSavieniba