Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

VARAM seminārs par papildinājumiem metodikā 2021. gada apvienoto pašvaldību darbības uzsākšanai

18. maijā notika Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) tiešsaistes seminārs, kurā ministrija skaidroja jauno informāciju “Metodikā 2021. gada apvienoto pašvaldību darbības uzsākšanai” un atbildēja uz pašvaldībām aktuāliem jautājumiem. Seminārā piedalījās arī Tieslietu ministrijas, Uzņēmumu reģistra, Valsts ieņēmumu dienesta un Valsts darba inspekcijas pārstāvji.

VARAM seminārs notika attālināti MS Teams platformā, kā arī bija skatāms LPS vietnes www.lps.lv sadaļā “Tiešraides, videorhīvs”. Semināra norisi MS Teams platformā un LPS vietnē nodrošināja LPS. Videoieraksts pieejams šeit.

VARAM saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu ir sagatavojusi un periodiski atjaunina “Metodiku 2021. gada jaunveidojamo novadu pašvaldību darbības uzsākšanai”. Ministrija apkopojusi no pašvaldībām līdz šim saņemtos jautājumus un sadarbībā ar atbildīgajām iestādēm sagatavojusi papildinājumus metodikai, tajā skaitā par pašvaldību darbību pēc 2021. gada 1. jūlija, aprakstot gan konkrētu pašvaldības institūciju darbības nepārtrauktības nodrošināšanas pamatprasības (piemēram, pašvaldības komisiju, dzimtsarakstu nodaļas, bāriņtiesas) un institūciju izveides nosacījumus (piemēram, iekšējā audita), gan atsevišķus darba tiesisko attiecību aspektus un Uzņēmumu reģistrā un Valsts ieņēmumu dienestā risināmos jautājumus, kā arī e-adreses darbību pārejas periodā, dokumentu nodošanu arhīvā u. c. Atjauninātā metodikas redakcija publicēta ministrijas tīmekļvietnē.

Ja ir jautājumi par VARAM sagatavoto “Metodiku 2021. gada apvienoto pašvaldību darbības uzsākšanai”, lūgums sazināties ar VARAM Pašvaldību departamenta Pašvaldību darbības tiesiskā nodrošinājuma nodaļas vecāko referenti Ilzi Akmentiņu: tālr. 67026412, e-pasts Ilze.akmentina@varam.gov.lv.

Metodika 2021.gada jaunveidojamo novadu pašvaldību darbības uzsākšanai
ATR un oficiālās elektroniskās adreses darbības nepārtrauktība
Par kārtību, kādā pašvaldībām piešķir vienreizēju dotāciju, lai līdzfinansētu ATR īstenošanas rezultātā radušos administratīvos izdevumus