Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Konference par karjeras izglītību Latvijā un Eiropā – “Karjeras izglītība – Kad? Kur? Kā?”

8. un 9. novembrī Jūrmalas Kultūras centrā notika konference, kurā plaši tika runāts par karjeras izglītību Latvijā. 

Konceferencē vairākkārtīgi tika uzsvērts, ka karjeras izglītība un karjeras vadības prasmes 21. gadsimtā pasaulē ir krasi mainījušās, jo globālā tirgus un uz zināšanām balstītas ekonomikas un sabiedrības apstākļos indivīdiem ir nepieciešams nepārtraukti uzlabot savas prasmes un apgūt jaunas kompetences. Karjeras attīstības atbalstu vairs nevar uzskatīt vienīgi par lietderīgu indivīdam pārejā no viena izglītības līmeņa uz citu un no mācībām uz darba vidi.

Karjeras vadības prasmes tiek uzskatītas par vadošām individuālām prasmēm, kas palīdz plānot, organizēt, vadīt un kontrolēt savu iekšējo un ārējo resursu efektīvu izmantošanu dzīves mērķu sasniegšanai, lai ikkatrs spētu uzņemties atbildību par savas karjeras attīstības vadību mūža garumā.

Kādā vecumā ir jāuzsāk karjeras izglītība, kur to visefektīvāk veikt – klasē vai uzņēmumā, kā to darīt, kādas metodes un paņēmienus pielietot? Par šiem un citiem jautājumiem arī plaši tika debatēts konferencē. "Karjeras vadība ir kopējs pašvaldību, Izglītības un zinātnes ministrijas un skolu kopējs darbs. Ir svarīgi karjeras izglītību organizēt, sākot ar mazām klasītēm, lai bērnam, skolēnam palīdzētu izprast katra individuālos talantus, spējas un intereses," savā uzstāšanās runā uzsvēra LPS padomniece izglītības un kultūras jautājumos Ināra Dundure. 

Konferenci organizēja Jūrmalas pilsētas dome un Jūrmalas interešu izglītības iestāde sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) un Latvijas Karjeras attīstības atbalsta asociāciju.

Plašāks ieskats konferencē videoierakstā, kas pieejams LPS Youtube video kanālā šeit

Foto: Vairis Ļaudams (Jūrmala)

Konferences_darba_kartiba_Jurmala