Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Sākušās Latvijas Simtgades sporta spēles

11. februārī Madonā, “Smeceres sila” slēpošanas bāzē bija pulcējušies Latvijas Simtgades spēļu pirmā posma dalībnieki – slēpotāji no Latvijas pašvaldībām. Atklāšanas parādē dalībniekus uzrunāja Latvijas Sporta veterānu – senioru savienības prezidents Daumants Znatnajs un Madonas novada domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs.

Dalībnieki sacentās 11 vecuma grupās dāmām un tikpat - kungiem. Vecākie dalībnieki bija Rita Vucēna no Gulbenes novada (veica 2 km, un uzvarēja grupā dāmām 80+) un Romāns Saušs no Daugavpils (veica 2,5 km, un uzvarēja kungiem 85+).

Komandu stafetēs labākās komandas:

  1. Gulbenes novads (Jānis Ģērmanis, Sandra Volodina, Dace Anča, Edgars Gargurnis);
  2. Daugavpils pilsēta (Oļegs Maļuhins, Olga Zile, Ļubova Pavļukova, Viktors Ļeščovs);
  3. Mazsalacas novads (Artis Krievāns, Raivita Birkentāle, Santa Ābelīte, Mareks Birkentāls).

Kopvērtējumā:

  1. Gulbenes novads;
  2. Daugavpils pilsēta;
  3. Madonas novads.

Pirmā posma sacensību rezultāti atrodami www.lsvs.lv.

Nākamie Simtgades spēļu posmi:

  • vieglatlētika telpās 2018. gada 3. martā Rīgas Sporta manēžā;
  • telpu futbols – 2018. gada 17.-18. martā Valmierā.

2018. gadā Latvijā norisinās virkne mūsu valsts 100. dzimšanas dienai veltītu pasākumu. Viens no tiem ir Latvijas Sporta veterānu – senioru savienības (LSVS) sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību rīkotās Latvijas valsts Simtgades sporta spēles ar pasaules latviešu piedalīšanos. Spēles notiks pēc gadu gaitā izveidojušās LSVS ikgadējo sporta spēļu programmas. Atšķirībā no citiem gadiem, lielākā daļa sacensību plānotas laikā no 2018. gada 21. līdz 24. jūnijam. Tas dos iespēju piedalīties citās valstīs dzīvojošajiem latviešiem, kuri ieradīsies Latvijā, lai nosvinētu Jāņus, apmeklētu vai piedalītos Vispārējos latviešu Dziesmu un deju svētkos.

21. jūnijā notiks spēļu svinīgā atklāšana Jelgavā ar sekojošu kopīgu Saulgriežu svētku svinēšanu, 24. jūnijā plānots piemiņas pasākums Kokneses novada “Likteņdārzā”. Sacensības atsevišķos Simtgades spēļu programmā iekļautos sporta veidos – distanču slēpošanā, vieglatlētikā telpās, telpu futbolā, badmintonā, florbolā un pavasara krosā notiks laikā no 2018. gada februāra līdz jūnijam. Laikā no gada sākuma līdz Latvijas 100. dzimšanas dienai 18. novembrī plānoti arī citi ar Simtgades sporta spēlēm saistīti pasākumi pašvaldībās. Sīkāka informācija atrodama LSVS interneta mājaslapā www.lsvs.lv.

Guntis Apīnis,

LPS padomnieks sporta jautājumos