Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Daugavpilī pirmo reizi notiks Starptautiskais leļļu festivāls

No 15. līdz 17. jūnijam Daugavpilī norisināsies I Starptautiskais leļļu festivāls, ko rīko Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs sadarbībā ar Autorleļļu un rotaļlietu meistaru Baltijas ģildi. Pasākuma apmeklētājus gaida daudzveidīga un aizraujoša programma: izstādes, koncerti, meistarklases bērniem un pieaugušajiem un daudz citu pārsteigumu.

Festivālā piedalīsies 25 rotaļlietu un autorleļļu mākslinieki no septiņām valstīm: Latvijas, Baltkrievijas, Somijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Vācijas. Festivāla laikā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā būs skatāmas divas unikālas autorleļļu izstādes – privātkolekciju izstāžu zālē tiks atklāta leļļu dāvinājuma izstāde, ko muzejs šogad saņēmis no vairākiem starptautiski atzītiem leļļu meistariem. Savukārt izstāžu zālē darbosies unikāla festivāla dalībnieku atvesto leļļu ekspresizstāde. Ikviens izstādes apmeklētājs varēs nobalsot par interesantāko lelli, kuras autors festivāla noslēgumā saņems skatītāju simpātijas balvu.

16. un 17. jūnijā muzejā varēs vērot unikālu meistaršovu – leļļu māksliniece Gaļina Dmitruka no Baltkrievijas apmeklētāju acu priekšā veidos skulptūru, sākot ar metāla karkasa izveidi un beidzot ar māla virsslāņa uzklāšanu.

Muzeja pagalmā darbosies radošās darbnīcas un meistarklases bērniem un pieaugušajiem, face–art un fotostūrītis, leļļu tirdziņš, būs skatāmi koncerti, un bērnus izklaidēs animatori.

Plašāka informācija: www.dnmm.lv

Foto: www.dnmm.lv