Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Daugavpils cietoksnim pasniegta Eiropas Padomes Ainavu balva

No 19. līdz 21. jūnijam Daugavpilī norisinājās Eiropas Padomes (EP) Ainavu konvencijas ieviešanas forums, kurā Daugavpils cietokšņa reģenerācijas projektam tika pasniegta EP Ainavu balva.

Šā EP konkursa mērķis ir apbalvot praktiskās iniciatīvas, kas varētu kalpot par piemēru ainavu kvalitātes saglabāšanai un uzlabošanai Eiropas Ainavu konvencijas dalībvalstu teritorijās. Starptautiskās žūrijas vērtējumam šajā konkursā bija iesniegti projekti no Eiropas Savienības valstīm, kas parakstījušas Ainavu saglabāšanas konvenciju. Izturot sīvu konkurenci, Daugavpils cietokšņa reģenerācijas projekts vienbalsīgi tika atzīts par labāko. Augsto vērtējumu Daugavpils projekts saņēma par simboliskas pilsētvides ainavas atjaunošanu agrāk degradētā vietā, kas tagad sabiedrībai piedāvā dažādus izglītības un kultūras pakalpojumus kvalitatīvā vidē.

Daugavpils cietokšņa kultūras un dabas mantojuma saglabāšanai un attīstīšanai, kā arī vides kvalitātes uzlabošanai un sociālo problēmu risināšanai Daugavpils pilsētas dome desmit gadu laikā mērķtiecīgi piesaistījusi finansējumu no dažādiem finanšu avotiem, tajā skaitā no Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas, Norvēģijas Finanšu instrumenta, kā arī Valsts kultūrkapitāla fonda. Savukārt līdzfinansējums 14 miljonu eiro apmērā ir piesaistīts no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF).

Forumā piedalījās vairāk nekā 100 dalībnieku no 25 valstīm, kuri iepazinās ar Latvijas ainavu mantojumu un visu konkursa dalībnieku īstenotajiem projektiem. Apbalvošanas ceremonija notika Vienības nama koncertzālē, un tajā tika apbalvoti arī citi konkursā iesniegtie projekti no Beļģijas, Itālijas, Norvēģijas, Slovākijas, Andoras, Čehijas, Somijas, Francijas, Grieķijas, Ungārijas un Serbijas.

Pasākumu Daugavpilī organizēja Eiropas Padomes Ģenerāldirektorāts sadarbībā ar VARAM un Daugavpils pilsētas domi.

Sagatavojusi Daugavpils pilsētas pašvaldības Tūrisma attīstības un informācijas aģentūra